Neus contouren?! – Tips & tricks

Je neus contouren… Het blijft een discussie of je er wel aan zou moeten beginnen… of waarom juist niet. Is het té nep? Is er een manier om het er natuurlijk uit te laten zien? Is het overbodig en overdreven? Vandaag vertel ik jullie mijn ervaring met neus contouren en alle tips & tricks die daarbij komen kijken. Na het lezen van dit artikel word je een PRO!

Voordat ik voor het eerst mijn neus contourde, was ik altijd een beetje sceptisch. “Het middelpunt van je gezicht veranderen. Waarom zou je?”. Mijn eerste indruk was daarom dat ik het overdreven vond, al vond ik het bij bekende MUA’s, bijvoorbeeld itslikelymakeup, prachtig staan. Deze bewondering werd nieuwsgierigheid en deze nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik het gewoonweg probeerde. Niks mis met een keertje proberen, toch? Het ding is… nu doe ik het juist heel graag! Het kan daadwerkelijk een mooie toevoeging zijn aan je make-up look. Ik vind het nog wel een beetje vreemd om met een andere neus de straat op te gaan. Dat doe ik liever niet. Het contouren van je neus zorgt naar mijn idee voor de meeste verandering in je gezicht en ik vind het al gauw too much. Daarnaast is het erg opvallend als het niet goed lukt!

Om het laatste te voorkomen en je op de goede weg te helpen naar jouw droomneus, heb ik beschreven waar je op moet letten als je je neus gaat contouren en welke technieken er zijn. Er komt veel informatie bij kijken: je zal dus sowieso verder moeten kijken dan je neus lang is! 😉

Hoe doe ik het?

Ik begin altijd met een dunne rechte streep concealer over de lengte van de neus. Deze lijn trek ik naar boven tot het voorhoofd. De concealer blend ik uit, maar ik probeer de streep dun te houden.

neus contouren

neus contouren

Hierna gebruik ik een passende contourkleur om de schaduwen mee te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar poeders. Ik trek de poeder iets verder naar het voorhoofd toe in de lengte en rond het af richting de wenkbrauwen. De contourpoeder probeer ik iets dichter bij elkaar te plaatsen dan mijn natuurlijke schaduwen. Ik trek daarnaast een horizontaal streepje boven het ‘wipje’ van de neus. Ik besteed veel aandacht aan het blenden.

neus contouren

Als ik de neus natuurlijk wil houden gebruik ik een subtiele highlight op de brug van de neus en een losstaand puntje op de punt van de neus. Ik breng dit aan met mijn vingers. Dit ziet er over het algemeen natuurlijk uit. Als ik voor extra wil gaan, gebruik ik een opvallendere highlight. Ik maak dan ook een duidelijke stip op de neus die ik heel lichtjes blend met de vingers. Een crème highlight gebruik ik in dat geval liever dan een poeder.

neus contouren

Aaaand I’m done!

Hoe zou jij het moeten doen?

Hoe jij je neus moet contouren ligt geheel aan wat je zelf wil. Breed, dun, lang of kort, het kan allemaal met de juiste technieken. Het is echter “in” om een lange en dunne neus te hebben. Brede of korte neuzen kunnen in bepaalde situaties wel van pas komen.

  • Langere neus? Highlight dun over de lengte van de neus en trek dit iets verder omhoog richting het voorhoofd. (Ik raad aan om te stoppen tussen de wenkbrauwen in.)
  • Dunnere neus? Zorg ervoor dat de contourkleur aan beide kanten dichter bij elkaar komen op de brug van de neus dan de natuurlijke schaduwen. Een kleine stip op de punt van de neus helpt ook.
  • Wipneus of kortere neus? Een horizontaal streepje op het onderste kwart van de neus, zoals ik zelf ook doe op de afbeeldingen, geeft het effect van een wipneusje. Dit doet de neus ook korter lijken. Dit is te balanceren als je de technieken voor een langere neus ook gebruikt.
  • Bredere neus? Niet veel mensen zullen dit gebruiken ‘voor de mooi’, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is. Om een bredere neus te maken, moet je het tegenovergestelde doen dan voor het effect van een dunnere neus: de contourkleur aan beide kanten van de neus zet je verder uit elkaar dan je natuurlijke schaduwen.

Naast het vaststellen van de juiste techniek heb je ook de juiste middelen nodig. Het is belangrijk dat je contourpoeder of -crème dezelfde ondertoon heeft als je eigen huid/foundation. Als je een koele ondertoon hebt, gebruik dan een contourproduct dat ook een koele ondertoon heeft en hetzelfde geldt voor een warme ondertoon. Omdat het blenden zo belangrijk is bij het contouren van de neus, zorg er dan voor dat je dit zo goed mogelijk kan doen door het gebruik van de juiste kwasten. Ik gebruik een wijde crease brush om te blenden op mijn neus. Als je het goed doet, zal er een natuurlijk ogende finish ontstaan. Het contouren van je neus hoeft er dus niet gelijk nep uit te zien, wat sommige mensen denken.

Hierbij rond ik dit artikel af! Als het goed is, heb ik alles gedeeld wat ik zelf weet over dit onderwerp. Met mijn tips worden jullie hopelijk allemaal experts in neus contouren! Een goede start is het halve werk. 😉 Vaak oefenen en je wordt vanzelf een professional! Zo gaat dat met alles, toch? Veel succes!

3 gedachtes over “Neus contouren?! – Tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *