mermaid makeup look

Mermaid makeup look: metallics & glitter

Eindelijk ben ik van mijn schoolopdrachten af (voor de komende week waarschijnlijk) en kan ik even een artikeltje schrijven. Ik ben de afgelopen tijd geïnspireerd geraakt door alle mermaid vibes die op het internet mijn kant op kwamen. Met behulp van glitter en een metallic lippie heb ik mijn eigen mermaid makeup look gemaakt! Zie hier het resultaat. 🙂

mermaid makeup look

Wat heb ik gedaan?

Normaal gesproken komt hier de ‘wat heb ik gebruikt’-sectie, maar vanwege mijn haast en tekort aan foto’s heb ik dit weggelaten. In plaats daarvan bespreek ik wat ik heb gedaan. Ook leuk, toch?

Ogen

Ik heb de ogenleden eerst helemaal gevuld met een witte shimmer kleur uit het Zoeva En Taupe palette. Vervolgens heb ik de witte oogschaduw uit het better together palette van Too Faced en Kat von D op het centrum en de crease van mijn oogleden geplaatst. In de crease en rond het onderste ooglid heb ik daarna ‘the next morning‘ single eyeshadow van NYX Cosmetics aangebracht. Het onderste ooglid maakte ik wat extremer en metallicer (mooi woord) met de Coloured Raine ‘Malibu‘ single eyeshadow. Ik maakte de look wat dieper met een olijfgroene metallic kleur uit het eerdergenoemde better together palette. Hierna bracht ik kleine zilveren glitters aan in de gehele binnenste hoeken van mijn oogleden (tot de wenkbrauwen) en in het midden bracht ik holografische glitter aan. Hiervoor gebruikte ik Platinum Fizz van LA Splash Cosmetics en Distortion (glitter liner) van Urban Decay.

mermaid makeup look

mermaid makeup look

mermaid makeup look

Lippen

Ik heb mijn lippen eerst omlijnd en deels ingevuld met de H&M Beauty ‘Into the Blue‘ eye pencil. Vervolgens bracht ik de Cosmic Metals lip cream ‘out of this world’ van NYX Cosmetics aan. Dit laatste product heeft een prachtige metallic finish: iets wat mij die mermaid feeling geeft.

NYX cosmetic metals lip cream out of this world

De completed mermaid makeup look: filmpjes

Om extra goed aan jullie te kunnen laten zien hoe de complete look eruit zag, heb ik wat filmpjes gemaakt met mijn iPhone. Qua kwaliteit zijn het niet de beste filmpjes, maar je kan wel goed het gewenste effect zien! That shine!

(Hier hoor je mijn konijn op het achtergrond.)

Maar natuurlijk heb ik ook nog een paar afbeeldingen van de full face look:

En dat was het alweer! Ik had graag nog wat gekke stenen, glitters en kleuren op de rest van mijn gezicht willen doen, maar dat zal ik bewaren voor een andere keer. Een soort festival look wellicht… 🙂

Wat vinden jullie van deze look? Zijn de filmpjes een fijne toevoeging?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
Facebook

4 thoughts on “Mermaid makeup look: metallics & glitter

  1. Nice! Die lippen! Zou het niet zomaar dragen, maar voor een thema feestje ofzo.. Effect is wel heel vet! Inderdaad heel zeemeerminnenachtig! Filmpjes erbij zijn leuk! Geeft wel
    Beter beeld van het glittereffect op je ogen! Misschien nog fijner als je er een gifje van maakt. Ben je het geluid kwijt en hoef je er niet op te klikken om af te spelen. Ook handig voor als je ergens bent waar men stil moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *