Make-up dragen zonder foundation: Waar moet je op letten?

Hey!

Regelmatig draag ik make-up zonder daarbij foundation te gebruiken. Ik heb dan bijvoorbeeld lippenstift op, een beetje blush, mascara, oogschaduw en soms wat primer. Ik kies er bewust voor om soms geen foundation te gebruiken, omdat ik weleens het gevoel krijg dat mijn huid dan niet kan ‘ademen’ en dat vocht erin blijft hangen. Dit hangt overigens af van het merk foundation dat ik gebruik en hoe actief ik die dag ben.

Nu kunnen er wel wat probleempjes ontstaan als je geen foundation gebruikt en wel andere make-up opdoet. Je kunt bijvoorbeeld heel rood lijken. Om er toch zo stralend mogelijk uit te kunnen zien, heb ik hier wat tips voor je!

1. Kies niet voor rode lippen

Rode lippen zijn erg mooi en vrouwelijk. Ik draag bij een avondje uit dan ook graag rode lippenstift, als ik ten slotte foundation gebruik. Een foundation-vrije huid is vaak roodachtig: Rode wangen, rode vlekjes, puistjes… Door rode lippenstift, of lippenstift met een roodachtige ondertoon, te dragen vallen deze andere rode gebieden in je gezicht meer op. Niet doen dus! Kies in plaats daarvan voor een neutrale/nude kleur op je lippen.

2. Pas op met de kleur blush die je gebruikt

De meeste gezonde wangetjes zijn een beetje roze/roodachtig gekleurd. Deze verkleuring begint rond de bolling van de wangen en trekt een stukje door naar de zijkant van het gezicht. Blush wordt vaak niet over dat hele gebied aangebracht, en kan ook niet precies over dat gebied aangebracht worden. Zonder foundation is er dus een stuk huid over waar geen blush zit, maar wel verkleuring voorkomt. Zorg er dus voor dat je blush matcht met de natuurlijke verkleuring van je wangen.

Mijn wangen zijn van nature lichtroze, en daarom kies ik voor een lichtroze, niet opvallende, blush als ik geen foundation gebruik en wel wat meer kleur op mijn wangen wil. Mijn favoriet is deze blush. Als je wat rodere wangen hebt, kun je gaan voor een wat fellere blush of helemaal geen blush. Dit zou je zelf in moeten schatten. Ga in ieder geval niet voor een kleur die opvallend anders is dan de eigenlijke kleur van je wangen!

3. Gebruik nude-gekleurde oogschaduw

Als je ervoor kiest om oogschaduw op te doen, ga dan geen felle of onnatuurlijke kleuren gebruiken. Gebruik vooral lichte bruin- en grijstinten. Felle en geelachtige kleuren gaan snel vloeken met kleine onzuiverheden in je gezicht. Blauwe en zeer donkere kleuren kunnen ervoor zorgen dat donkere kringen onder je ogen meer opvallen. Zwart oogpotlood op je waterlijn kan geen kwaad, maar je kan ook kiezen voor lichte/huidskleurige oogpotlood om je ogen wakkerder en groter te laten lijken.

Mijn tips voor make-up zonder foundation

Dat waren de belangrijkste tips die ik kan meegeven. Verder wil ik alleen nog even zeggen dat je moet oppassen met de hoeveelheid en precisie van je make-up. Vooral met wenkbrauwen zou ik niet te precies te werk gaan en niet teveel poeder of crème aanbrengen. Dit zorgt voor een groot contrast met je blote, oneffen gezichtshuid en dat kan een beetje afschrikken en opvallend worden. Ik raad het dus aan om je make-up ‘met mate’ te doen als je geen foundation wil gebruiken!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad. Ik let zelf erg op de punten die ik zelf genoemd heb als ik geen foundation wil gebruiken. Het kost weinig moeite en je zal er nog steeds fabulous uitzien. Je huid zal je bedanken!

11 gedachtes over “Make-up dragen zonder foundation: Waar moet je op letten?”

  1. In het dagelijks leven draag ik ook altijd make-up zonder foundation. Tenzij speciale gelegenheden. Ik let er nooit op en draag gerust rode lipstick, wel zal ik kijken hoe het de volgende keer is.

  2. Super handig! Mijn probleem met het niet dragen van foundation is dat concealer dan wat lastiger is om te blenden, en ik zonder concealer toch echt naar donkere kringen heb 😛

  3. Goeie tips! Ik draag elke dag foundation (behalve dan wanneer ik ziek ben of wanneer ik weet dat ik de deur niet uit ga). Liefs.x

    1. Mijn huid is niet zo egaal als je denkt. Daarom heb ik deze tips kunnen maken. Als ik bepaalde kleuren draag vallen onzuiverheden meer op, en dat wil je dus niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *