Hoe belangrijk is een make-up primer?

Meestal wanneer het aanbrengen van foundation niet helemaal lekker gaat en je tips zoekt, krijg je de vraag onder je neus geschoven: “Gebruik je een primer?”. Een make-up primer kan veel voordelen brengen, zoals langere houdbaarheid of meer verzorging. Maar hoe belangrijk is een make-up primer eigenlijk in je beauty routine?

make-up primer

Wat is een make-up primer?

Een primer is een gezichtsproduct dat je aanbrengt voor je make-up, zodat je een mooie egale basis kan creëren. De meeste make-up primers hebben een matterende en/of verzorgende werking voor je huid. Sommige primers bevatten ook zonbescherming. Over het algemeen zorgen primers ervoor dat je make-up langer (goed) blijft zitten. Je kan het product makkelijk met je vingers op je huid aanbrengen.

Hoe belangrijk is een primer?

Veel mensen zullen je aanraden om een primer te gebruiken voor je make-up. Ik ook! De ene keer gebruik ik een hydraterende primer tegen droge plekjes, een andere keer gebruik ik een primer die mijn poriën minder zichtbaar maakt, en soms gebruik ik een primer met SPF tegen de zon. Mijn make-up wordt er áltijd mooier van. Al moet ik toegeven, zonder primer kan je make-up er óók goed uitzien. Een primer is als het ware de kers op de taart. (Of de basis voor de taart?)

Dus, als je de tijd hebt om nog even een primer aan te brengen voordat je aan je make-up routine begint, zeker doen! Maar: het is niet noodzakelijk.

En let op: een primer kan een siliconenbasis of waterbasis hebben. Dit moet matchen met de basis van je foundation, als je wil dat de foundation goed ‘hecht’. Je vindt dit terug in de ingrediëntenlijst.

Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Mijn aanraders

Mijn favoriete primers zijn de Porefessional van Benefit tegen grote poriën, de L.O.V. Aura Glow Primer (lees mijn review hier), en de Kiehl’s Skin Hydrator voor extra hydratatie (deze is in essentie geen primer, maar kan wel op die manier gebruikt worden). De MAC Fix+ sprays zijn ook te gebruiken als primer! Erg handig!

Dit zou genoeg informatie moeten zijn om verder mee te kunnen. Veel succes met je ontdekkingstocht!