B.A.E. by HEMA

First impressions B.A.E. by HEMA

Onze vertrouwde HEMA heeft het roer omgegooid en een gehele nieuwe lijn uitgebracht: B.A.E. by HEMA. Dit beautymerk focust op natural beauty, met een modern tintje. Het ziet er prachtig uit en ik kon het niet laten liggen. Hier is mijn review van B.A.E.!

B.A.E. by HEMA

Review B.A.E. by HEMA

B.A.E. staat voor “before anything else“. Wat voor diepe betekenis uit kan halen, weet ik niet zo goed. Misschien is het wel een twist op de quote “wake up and make up”? Ik heb in ieder geval 4 items van B.A.E. gekocht: baking powder, blush, mascara en een contour brush. Ik gaf hiervoor meer dan €15 uit en kreeg er daarom een gratis make-up tasje bij.

Toen ik thuiskwam, was ik alles direct gaan testen. De productverpakkingen zijn zo mooi dat ik het niet kon laten liggen. Per item vertel ik jullie mijn eerste indruk. Zal de kwaliteit van B.A.E. net zo veelbelovend zijn als de verpakkingen?

Blush in a tube

B.A.E. by HEMA

‘Blush in a tube’ is exact wat de naam zegt: blush in een tube. Ik heb de kleur 03 sweetie pie gekozen, omdat ik wel houd van warme peachy kleuren. Mijn gebruiksmethode is een beetje blush op mijn wijsvinger persen en dan dab dab dab; lekker op je wangen stippelen en blenden.

B.A.E. by HEMA
(Het is een subtiele.)

En wauw. Ik heb mijn nieuwe favoriete blush gevonden. Het ziet er natuurlijk en glowy uit. Met deze blush heb je geen extra highlighter meer nodig. Het geeft kleur aan je gezicht, een subtiele shimmer, en het voelt als een tweede huid. Geef mij al die kleuren maar.

Lash in a tube

B.A.E. by HEMA

Laten we dan gelijk verder gaan met het volgende tubetje. Ik heb de skinny mascara ‘lash in a tube’ gekocht. Deze zou meer definitie creëren en fijn werken voor je onderwimpers. Het borsteltje is erg dun en het raakt je huid dus niet als je het aanbrengt. Ik vind dit best fijn, want mascara vlekken rond mijn ogen zijn voor mij een dagelijks probleem.

B.A.E. by HEMA

Mijn wimpers zien er gedefinieerder uit, ja. Maar ik vind de mascara eigenlijk te dik om mijn wimpers goed omhoog krijgen of in een bepaalde vorm en richting te kunnen ‘stijlen’. Oh well, voor de onderwimpers kan ik hem prima blijven gebruiken.

Shake up baking powder (banana)

review B.A.E. by HEMA

Deze banana baking powder had ik al lang op het oog. Het is een warme tint, waardoor het grauwe tinten (onder je ogen) tegenwerkt. Daarbij ruikt hij ook naar snoepbanaantjes! I MUST TRY. And so I did.

Ik heb met een mini blending sponsje de poeder in een dikke laag aangebracht onder mijn ogen (en niet verder op het gezicht), bovenop mijn gebruikelijke concealer. Ik ben toen mijn oogschaduw gaan aanbrengen, en daarna poederde ik het pas weg. Baken dus.

B.A.E. by HEMA

Het resultaat mag er zijn. De warme kleur heeft wonderen gedaan tegen mijn donkere kringen. Het ziet er nog redelijk natuurlijk uit ook. Deze poeder is een must-try! Ik ga dit nog heel vaak gebruiken.

Contour brush

B.A.E. by HEMA

Ik wilde graag deze contour brush hebben, omdat ik eigenlijk geen ‘officiële’ kwasten had voor mijn crème contour producten. En omdat hij er leuk uitziet.

De verpakking zegt dat de kwast ideaal is voor applicatie en blending. Voor het eerste geef ik hem gelijk. Je kan crème producten makkelijk oppakken en opsmeren (wat een vies woord eigenlijk?). Maar het blenden is echt geen pretje met dit ding. Ik smeerde mijn contour recht mijn poriën in en er zat veel teveel product op mijn gezicht. Ik ben snel weer overgestapt naar mijn beautyblender.

De producten kostten samen €22. De gemiddelde prijs voor een product van B.A.E. ligt rond de €5. Dat is op zich wel een prima bedrag, vind ik. Ik ben tevreden met wat ik heb voor het geld, en ik heb een nieuw favorietje erbij (de blush). Ik ben happy. 🙂

B.A.E. is het proberen waard!