festival makeup glitter tears

Festival makeup: glitter tears (& hoe maak je ze?)

Het festivalseizoen gaat beginnen en dat kan voor mij niet zonder glitter! Ik ben één van de velen die zo denkt en dat zal waarschijnlijk de reden zijn dat glitter tears zo populair zijn momenteel. Ik laat je mijn festival makeup look met glitter tears zien en vertel je hoe jij ze kan maken. Zo kan jij dit seizoen helemaal stralen!

De look

Voor mijn glitter tears heb ik gebruik gemaakt van de Urban Decay Heavy Metal glitter in Distortion en Laguna Cosmetics’ Luna chunky glitter. De oogschaduwen die ik heb gebruikt komen uit het Zoeva Nude Spectrum palette en het Modern Renaissance palette van Anastasia Beverly Hills. De eyeliner is de Art-Ki-Tekt slim eyeliner van LA Splash Cosmetics.

festival makeup glitter tears

festival makeup glitter tears
Eyeliner over glitter aanbrengen is geen pretje.

festival makeup glitter tears

Op mijn lippen draag ik de Lumière Lippie Stix van Colourpop. Mijn gezichtscontour heb ik gedaan met de Makeup Geek contourpan in Break up. I love it! De highlighter komt uit het Makeup Revolution highlighter palette.

festival makeup glitter tears

festival makeup glitter tears

Hoe maak je deze festival makeup look met glitter tears?

De techniek achter glitter tears is best simpel. Met een beetje oefenen moet iedereen het kunnen. Laten we beginnen met de oogschaduw: welke kleuren je gebruikt maakt niet uit, zolang je het midden van je bovenste ooglid een lichte of bleke kleur geeft. Hier komen namelijk de glitters! Daarbuiten kun je het zo smoky maken als je zelf wil. Ik heb het een beetje subtiel gehouden met roze tinten, omdat ik alle aandacht naar de glitter wilde hebben. Het midden van het onderste ooglid heb ik wel een kleur gegeven, omdat daar de meeste ‘drama’ gaat komen.

Om te beginnen met de glitter tears zul je het midden van beide oogleden (bovenste en onderste) een beetje moeten gaan vullen met kleine losse glitters. Hiervoor heb ik de glitter liner van Urban Decay gebruikt. De glitters hierin zijn holografisch en erg klein. De glitters breng je wel iets verder omhoog en verder naar onder dan je waarschijnlijk gewend bent. Vooral het onderste stuk is belangrijk: je moet een soort driehoek maken met de glitter, waarbij de glitter onder de waterlijn veel ruimte inneemt en vervolgens in een smalle ronding of punt eindigt onder de “wallen”.

Hierna kun je chunky glitter over de kleine glitters aanbrengen, maar over een smaller stuk. Hierdoor ontstaat er een vervaging/fade en dat ziet er mooier uit. De foto’s maken hopelijk duidelijk wat ik bedoel. Ik vind het in ieder geval een prachtig effect! Aan jou de keuze of je daarna nog eyeliner aanbrengt.

festival makeup glitter tears

festival makeup glitter tears

Met glitter tears is je festival makeup helemaal on point! Op het moment dat ik dit schrijf, ga ik naar een feestje met deze look. Ik ben benieuwd wat de reacties zijn! Gelukkig heb ik al een aantal leuke reacties gehad. 🙂

Ga jij deze look proberen dit festivalseizoen?

Liefs,

Evy

10 gedachtes over “Festival makeup: glitter tears (& hoe maak je ze?)”

    1. Hoi Pauline! Als je eerst glitterlijm met een kwastje aanbrengt op het oog, kun je het kwastje daarna in glitter dippen en de glitter op het oog drukken. Ik gebruik meestal de Midnight Elix’r van LA Splash Cosmetics, maar NYX heeft ook een goede glitter primer. 🙂 Als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *