essence jurassic world

Twee looks met de Essence Jurassic World Trend Edition

De film “Jurassic World: Dominion” draait sinds deze maand in de bioscoop en daarom is er een samenwerking met Essence gelanceerd voor de echte Jurassic fans. Ik ben een enorme fan van Jurassic World; ik heb alle films van de Jurassic serie gezien (inclusief de Jurassic Park films). Deze make-up collectie vind ik dus geweldig om het concept alleen al. Maar is het verder ook nog wat? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, kreeg ik een pakketje met een aantal van de producten opgestuurd. Ik laat je in deze blog twee looks zien, en vertel je over mijn indrukken!

essence jurassic world

Jurassic World trend edition van Essence

De collectie is sinds deze maand verkrijgbaar bij het Kruidvat. Het bevat een oogschaduw palette, mascara, highlighter, tools, een pH-reactieve lipstick, en zelf een dino armband. Ik heb de oogschaduw, highlighter en lipstick ontvangen. Alles is verpakt in felle kleuren met gouden dino’s.

essence jurassic world trend edition
swatches essence jurassic world
Swatches, links naar rechts: lipstick (01 Runnn!), highlighter (01 Extra Crispy), eyeshadow palette (01 Have A Raw_some Day! – acht kleuren).

Looks & review

Ik heb twee oogschaduw looks gemaakt met gebruik van het oogschaduw palette en de highlighter. Ik wilde graag een neutrale en een smokey look maken, zodat je onafhankelijk van je voorkeur een goed idee krijgt van wat je met het palette kan.

Neutrale look

essence jurassic world

Smokey look

essence jurassic world

Ik moet toegeven dat de neutrale kleuren uit het palette mijn voorkeur hebben, maar de smokey look geeft mij echt een dino-gevoel. Met een strakke liner om de ogen, is de look helemaal compleet.

De oogschaduw en highlighter zijn erg fijn om mee te werken. Ze blenden makkelijk samen. Echter, de donkergroene kleur uit het oogschaduw palette kan snel vervagen tot een patchy bruine vlek – iets wat ik vaak tegenkom bij donkergroene make-up. Als je er iets meer moeite voor doet, aka de kleur opnieuw erop ‘drukken’ aan het eind, is er nog redelijk mee te werken. De gouden en groene shimmers uit het palette zijn mijn favoriet. Over de lipstick kan ik enkel zeggen dat ik het effect en de shine leuk vind, maar de felroze kleur is niks voor mij – deze kleur kan voor iedereen anders uitpakken vanwege de pH-reactiviteit.

essence jurassic world review

Samengevat: ik vind de collectie enorm leuk als Jurassic fan zijnde, het is veelzijdig, en het presteert prima.