Drie betrouwbare make-up webshops voor Nederland

Afgelopen jaren heb ik heel wat make-up gekocht en daardoor ook een aantal nieuwe make-up webshops ontdekt. Ik heb ondertussen mijn ‘vaste’ webshops wel gevonden, want sommige webshops vind ik gewoonweg leuker en veiliger dan andere. Nu weet ik dat make-up kopen lastig kan zijn, vooral als het gaat om hele populaire merken. Vandaar dat ik mijn favoriete make-up webshops voor jullie op een rij heb gezet.

betrouwbare makeup webshops1. Boozyshop

Boozyshop is wellicht de bekendste make-up webshop in Nederland, maar hij is wel één van de meest betrouwbare. De webshop heeft een groot aanbod van verschillende make-up merken, onder andere ook populaire budget merken als Makeup Revolution. Als je voor acht uur ‘s avonds besteld, heb je jouw pakketje de volgende dag binnen. Mijn bestellingen van Boozyshop zaten altijd goed ingepakt met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic en ik kreeg er altijd een leuk bewaarzakje en gepersonaliseerd kaartje bij. Dit maakt Boozyshop in mijn ogen een betrouwbare make-up webshop.

Revolution conceal & define concealer
Makeup Revolution conceal & define (C1)

2. The Make Up Spot

Bij The Make Up Spot koop je vanalles; en ik het bijzonder make-up van Jeffree Star Cosmetics. Het is de enige officiële Nederlandse retailer van Jeffree Star Cosmetics, dit is te controleren op Jeffree’s website. Op deze webshop ontvang je je bestelling de volgende dag als je voor negen uur ‘s avonds besteld hebt. Ook al zo snel, dus!

3. Beauty Bay

Beauty Bay is al lange tijd een van mijn favoriete shops, omdat het aanbod zo groot is. De webshop komt uit Engeland, maar je hoeft bij bedragen boven 18 euro geen verzendkosten te betalen. Je krijgt hier voor €5,90 of bij aankopen vanaf €77 een tracking code bij. Bedragen boven ongeveer dertig euro kan je via PayPal betalen. De bestellingen van Beauty Bay zitten altijd in een kartonnen doosje, met de producten gewikkeld in bubbeltjesplastic en laagjes karton. Het nadeel is dat het soms meer dan een week kan duren voordat je bestelling binnen is. (En uitkijken voor douanekosten wanneer Brexit ingaat!)

Voor overige merken kun je ook terecht bij de webshops van Douglas en ICI Paris XL. Beide webshops hebben een goede service en naam. Douglas verkoopt als enige NYX Cosmetics, Too Faced, en Benefit Cosmetics. En ICI Paris XL verkoopt als enige Urban Decay Cosmetics in Nederland. Helaas raken bepaalde producten van deze merken al snel uitverkocht, dus je moet er altijd snel bij zijn als ze weer in stock zijn.

Ik hoop jullie goed op weg te hebben geholpen met mijn lijst van de meest betrouwbare make-up webshops waar ik ervaring mee heb, maar voel je vrij om met me in discussie te gaan in de comments. Ben je het met me eens? Of juist niet? Mis ik bepaalde goede of slechte punten van de genoemde webshops? Ik hoor het graag!

11 gedachtes over “Drie betrouwbare make-up webshops voor Nederland”

  1. Leuk om te lezen! Mijn favorieten zijn vooral UK websites zoals cultbeauty, space nk en ook beautybay. Alleen jammer dat je vaak zo lang moet wachten, heb dit weekend een pakketje besteld bij NARS en ben nu al ongeduldig haha

  2. Ik ga BeautyBay weer eens opzoeken, haha. Das alweer te lang geleden.
    Overigens ben ik erg tevreden met kwasten die ik via Aliexpress bestelde. Make-up doe ik niet, want je weet gewoonweg niet wat ze erin stoppen. Maar tot nu toe zijn al mijn bestellingen (en dat zijn er zeker meer dan 50 geweest) gewoon aangekomen en prima producten.

    1. Hi Marjan, ik ben helaas niet bekend met hairtaimen. Ik heb zelf nooit problemen gehad met Beautybay, maar wellicht ervaar je problemen door de Brexit: voor pakketten uit Engeland betaal je nu invoerkosten. Je pakket wordt dan vaak afgeleverd bij een ophaalpunt in de buurt waar je dit bedrag eventueel kan pinnen. De Brexit en meekomende invoerkosten zorgen er ook voor dat het langer kan duren voordat je pakket uiteindelijk bezorgd wordt. Bij mij duurde het weleens een maand (!). Ik zal deze informatie z.s.m. updaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *