10 make-up tips voor beginners

Goedemorgen! Na een kleine vakantie in het binnenland ben ik weer terug online. Ik heb mijn make-up maar weinig aangeraakt tijdens mijn vakantie, en dat bracht me aan het denken over make-up op een meer ‘basislevel’. Waar liep ik bijvoorbeeld tegenaan toen ik net begon? Ik besloot op dat moment een aantal make-up tips met jullie te delen die geschikt zijn voor beginners.

10 make-up tips voor beginners

Make-up tips voor beginners

Ik heb de 10 tips hieronder op een rijtje gezet. Voor mij zijn de tips erg belangrijk voor het creëren voor een goede basis én finish, en voor het vinden van de juiste informatie in de toekomst. De focus ligt op beginners, maar ik denk dat veel mensen er nog wel wat van kunnen opsteken.

  1. Denk aan je skincare. Een goed verzorgde huid maakt alles makkelijker.
  2. Gebruik SPF tegen huidveroudering. Bijv. in je foundation of primer.
  3. Ontdek wat de ondertoon van je huidskleur is: koel, warm, neutraal, roze, geel, olijf, ga maar door… Zo kan je (ook online!) goede kleurmatches vinden. Vraag eventueel een professional voor hulp.
  4. Instagram tutorials werken (meestal) niet in het echte leven. Geloof me, ik heb heel lang met foute wenkbrauwen rondgelopen.
  5. Één tot twee pompjes foundation zouden genoeg moeten zijn om je hele gezicht te dekken.
  6. Naast je gezicht, moet je je foundation ook in je nek blenden. Bye bye gekke strepen!
  7. Een setting spray verbetert je leven. Of ja, eigenlijk verbetert het alleen de houdbaarheid van je make-up gedurende de dag, maar dat is redelijk vergelijkbaar toch?
  8. Een sponsje, kwast, vingers… Er is geen “correcte” manier om je make-up aan te brengen, zolang het maar werkt voor jou.
  9. Kijk make-up tutorials van micro influencers en professionals uit de make-up industrie. Specifiek voorbeeld: Wayne Goss. Forums helpen ook enorm; ik gebruik Reddit en Facebook groepen.
  10. Wanneer een make-up product ineens wordt gebruikt door een tiental influencers, is het product waarschijnlijk gesponsord. Lees eerst reviews van gebruikers op onafhankelijke websites voordat je iets aanschaft.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Ook al ben je (straks) geen beginner meer, er valt oneindig veel te leren over make-up.