the body shop fresh nude foundation

Review The Body Shop Fresh Nude Foundation

Al een hele tijd ben ik op zoek naar een foundation die matcht met mijn huidskleur. Ik heb er lang moeite mee gehad om een kleur te vinden die niet te licht, niet te donker en niet te roze was. Daarnaast moet het ook lang blijven zitten, er niet ‘cakey’ uitzien en het liefst matte zijn. Ik heb dus erg veel eisen en nooit de perfecte foundation kunnen vinden. Nu ben ik laatst in The Body Shop in ‘s-Hertogenbosch geweest en daar heb ik de Fresh Nude foundation uitgeprobeerd en gekocht. Zal dit dan eindelijk de perfecte foundation zijn?

the body shop fresh nude foundation

Ik heb de foundation gekocht in de kleur Chelsea Porcelain (010). Deze kleur was de lichtste variant van deze foundation en heeft een enigszins gele ondertoon. De naam Fresh Nude vind ik heel toepasselijk voor deze foundation, want het ziet eruit als een tweede huid. Het voelt niet dik aan en laat een subtiele glow achter. Het laat je daadwerkelijk stralen en doet je gezonder lijken. Het nadeel hiervan is dat hij niet geheel dekkend is, waardoor onzuiverheden zichtbaar blijven. Daarnaast kan hij op droge plekjes blijven hangen, waardoor deze beter te zien worden. Opgeteld vind ik de finish alsnog prachtig, omdat het er zo natuurlijk uitziet. Als je onzeker bent over je onzuiverheden of volledige dekking zoekt, is deze foundation echter niet aan te raden.

The Body Shop Fresh Nude foundation
Hier is de glow te zien op de wang en de neus.

The Body Shop Fresh Nude foundation

The Body Shop Fresh Nude foundation
Hier is te zien hoe de foundation blijft ‘haken’ aan droge plekjes. Gedurende de dag ontstaan er lijntjes op de droge plekjes.
The Body Shop fresh nude foundation
Hier is te zien dat de foundation niet geheel dekkend is. De onzuiverheden zijn wel minder zichtbaar geworden.

Ik ben erg blij met de meeste aspecten van deze foundation, zoals de kleur en finish. Ik heb helaas wel ervaren dat ik puistjes krijg na het gebruiken van dit product. JA! Dat moet je met deze – niet zo goed dekkende – foundation dus al helemaal niet hebben. Waarschijnlijk komt dit doordat de formule hydraterend werkt. Bij hydraterende crèmes krijg ik af en toe ook puistjes. Voor sommigen zal deze hydraterende werking ideaal zijn, maar voor mij helaas niet. Wat ik wel goed kan gebruiken is dat deze foundation een SPF van 15 heeft. Hopelijk blijft mijn huid hierdoor langer jong!

Om terug te komen op mijn vraag “zal dit dan eindelijk de perfecte foundation zijn?”: nee. Het is niet de perfecte foundation voor mij, maar het komt wel erg dichtbij! De kleur is een zeer goede match en het heeft een natuurlijke finish met een prachtige glow. Ik kan me goed voorstellen dat deze foundation ideaal is voor een ander, iemand die bijvoorbeeld geen puistjes krijgt van hydraterende huidproducten. De Fresh Nude Foundation van The Body Shop kost €20 en dat vind ik een redelijke prijs voor dit product.

Liefs,

Evy

10 gedachtes over “Review The Body Shop Fresh Nude Foundation”

  1. Jammer dat hij niet helemaal dekkend is en dat je er puistjes van krijgt. Van sommige producten heb ik dat ook wel eens.
    Hopelijk vind je wel je perfecte foundation hihi.

    Liefs, Nathalie

  2. Wat een fijne review! Super fijn ook dat je close-up foto’s laat zien. Hierdoor krijg je toch een duidelijk beeld. Ik heb de Cushion Foundation van The Body Shop maar ik was toch erg benieuwd naar deze. Jammer dat het voor jou niet de perfecte foundation is!

  3. Wat jammer dat hij je toch niet zo goed bevalt. Echt balen dat je er zelfs puistjes van krijgt! Ik heb zelf een droge huid, dus waarschijnlijk zou hij beter bij mijn huidtype passen :).

  4. Hmm, jammer dat hij niet perfect voor jouw huid. Maar ik denk dat dit echt een foundation is die ik nodig heb, ik ga hem zeker een s proberen! Bedankt voor de fijne review.

  5. Jammer, de zoektocht gaat nog even verder dus! Ik ben ook nog op zoek naar een goede foundation en ben erg benieuwd welke de volgende is die je gaat testen. Je review is echt heel fijn en duidelijk, hier heb ik echt wat aan! 😀 Liefs, Sija

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *