Review Hairlust haarproducten

Recent kwam ik in contact met Hairlust. Hairlust is een Deens haarverzorgingsmerk, dat onlangs ook verkrijgbaar is geworden in de Benelux. Het merk is vegan, en verkoopt ook een aantal Curly Girl proof producten. Perfect voor mij, dus. 😉 Ze hebben voor ieder haarprobleem en -type passende producten. Ik mocht een aantal van de producten onder de loep nemen.

Review Hairlust

Ik vertelde het team van Hairlust dat ik graag producten wilde proberen die in de CG-methode passen, en helpen tegen droge haren en pluis. In de winter heb ik namelijk enorm last van droogheid. Zij stuurden vervolgens de volgende producten op naar mij: het Curl Crushâ„¢ Duo, de Moisture Heroâ„¢, Pre-Shampoo Balm, en de Split Fixâ„¢ Leave-in Conditioner. Deze producten heb ik de afgelopen twee weken getest.

hairlust ervaring

Curl Crush shampoo & conditioner

Ik vind de Curl Crush shampoo en conditioner combinatie echt top. Het is sulfaatvrij en goedgekeurd voor de Curly Girl methode: een optimale verzorgingsroutine voor krullend haar.

De shampoo kan wat stroef zijn op het haar, dus ik gebruik deze twee keer achter elkaar om zeker te zijn dat ik alle plekken heb gewassen. Daarna breng ik de conditioner aan. Ik doe dit enkel in de punten en voorste plukken haar. Ik heb namelijk ontdekt dat de conditioner het haar dichtbij de hoofdhuid erg vet kan maken.

Met deze routine voelt mijn haar zacht en verzorgd aan. Mijn krullen zijn ook weer meer gaan opleven, ten opzichte van de vorige producten die ik gebruikte. Niet onbelangrijk om te melden: mijn hemeltje, wat ruiken deze producten lekker! Ik vind de geur lekker peachy.

Moisture Hero pre-shampoo balm

Dit product, de Moisture Hero pre-shampoo balm, vond ik heel bijzonder. Ik dacht van tevoren dat het een “average” haarmasker zou zijn. I was wrong. Het is een balsem, vergelijkbaar qua gevoel met vaseline. Het voelde heel verkeerd om dat in mijn haar te smeren, maar ik ben helemaal overgehaald.

Tien minuutjes in het haar laten intrekken, en het verdwijnt vervolgens als sneeuw voor de zon met water en shampoo. Alsof het er nooit was geweest… Maar de resultaten liegen niet. Mijn krullen doen het zoveel beter wanneer ik dit product heb gebruikt. Een aanrader!

Schijnbaar kan je deze ook overnight laten intrekken, maar dat moet ik nog proberen!

Split Fix leave-in conditioner

Dit product, de Split Fix leave-in, ruikt ook al zo lekker. Ik denk bij de geur aan suikerspin; het is erg erg zoet. Al zegt de officiële beschrijving iets anders: “knapperige groene appel, peer en vanille”.

Het product helpt tegen pluis en afbrekend haar. Ik spuit het product alleen in de haarpunten vanwege de lichtelijk vettige eigenschappen. Tot zover gaat dat goed! Ik gebruik de leave-in als laatste stap van mijn haarroutine voordat ik mijn haar laat luchtdrogen. Het helpt mij om de plukken haar/krullenbundels beter bij elkaar te houden, en dus minder pluis te ervaren.

hairlust curl crush review

Curly Girl proof

De producten van Hairlust zijn absoluut Curly Girl proof. De producten zijn grotendeels sulfaat- en siliconenvrij. Vooral de Curl Crush lijn (overigens groter dan alleen shampoo & conditioner) is top. Ik kan ook niet meer zonder de pre-shampoo balm. Ik ben sinds een lange tijd eindelijk weer tevreden met mijn krullen. 🙂

Een gedachte over “Review Hairlust haarproducten”

  1. Dit klinkt best goed.
    Al moet ik eerlijk bekennen dat ik wat sceptisch was door de namen van de producten die je bij de Curl Crush shampoo en conditioner had gekregen, ziet het er toch uit als een fijne combinatie voor droog haar. Wat ik niet heb, maar jij wel. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *