Ik begin aan de Curly Girl methode (CG-methode #1)

Mijn haar is altijd een ‘dingetje’ geweest. Sinds ik me kan herinneren, is het mega pluizig geweest, en het was altijd een hel om mijn haren te kammen. Ik schaamde me vaak kapot; totdat ik ergens in mijn puberteit mijn haren zo plat mogelijk probeerde te drogen. Weg pluis; maar ook weg krul… Ik wist niet beter. De afgelopen paar jaar heb ik juist geprobeerd om mijn krullen weer terug te krijgen tot zijn ‘volledige potentieel’. En vanaf vandaag maak ik de stap om te beginnen aan de Curly Girl methode.

beginnen aan de curly girl methode

Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl methode (in het kort: CG-methode) is een haarroutine bedoeld voor krullend haar. In deze routine gebruik je producten die geen siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en alcohol bevatten. Al deze producten kunnen namelijk het haar uitdrogen, en hierdoor kan je dus de volume en kracht van je (krullende) haar verliezen.

Beginnen met de CG-methode

Zoals ik net al beschreef, wist ik vroeger in mijn kindertijd en puberteit niet wat ik met mijn krullende (pluizende) haar aan moest. Nu weet ik gelukkig wél beter; alleen door mijn huidige haarroutine heb ik nog niet de krachtige krullen terug van toen. Toen ik de Curly Girl methode tegenkwam bij andere bloggers (o.a. Anna Jirina en Macblogster), voelde ik me direct aangetrokken. Na heel wat inlezen, maak ik vandaag officieel de stap om te beginnen met de Curly Girl methode. 🙂

Mijn (eerste) routine

De producten die ik de komende tijd zal proberen zijn als volgt:

Ik heb alle producten besteld bij het Kruidvat, wel zo makkelijk. De producten zijn gelinkt!

producten voor curly girl methode

Uitleg

Ik begin met eenmalig een final wash en een conditioner. Hierna zal ik 1 keer per week mijn haren wassen met shampoo en conditioner, en de overige keren in de week met enkel een conditioner (de co-wash). Maar, ik wil mijn haren max. 2-3 keer gaan wassen per week. Als laatste zal ik ook 1 keer per week een haarmasker gebruiken (de deep-co).

Na het wassen zal ik altijd het leave-in product in mijn haren doen, en mijn haren eventueel stijlen met de Happy Curls crème van Andrélon. Ik laat mijn haren drogen “in de lucht” of eventueel met een t-shirt (want handdoeken zijn afgeraden!).

En nu…

Ik hoop over 1-2 maanden een eerste update te geven met voor- en na foto’s om te vergelijken. 🙂 Ik ben erg benieuwd of de CG-methode gaat helpen!