Duurzame shampoo van Shampoo Bars

Al enige tijd probeer ik te letten op mijn (cosmetica)verbruik: plastic, vega(n), eco-bewust, cruelty-free, et cetera. Sinds een paar artikelen terug vermeld ik ook standaard of een merk hiermee bezig is, of niet. Én ik stap behind-the-scenes over naar steeds meer eco-bewuste producten. Ik gebruik bijvoorbeeld al bijna een jaar geen wegwerp-watjes meer. Logischerwijs, greep ik de kans om een samenwerking aan te gaan met Shampoo Bars. Ik was wel erg benieuwd naar dit plasticvrije en cruelty-free merk! Hier vertel ik jullie over mijn first impressions.

Wie is Shampoo Bars?

Shampoo Bars is dus het bedrijf achter de zogenoemde “shampoo bars”. Technisch gezien, zijn dit zeepblokken voor je haar. Er komt dus geen plastic bij kijken! Op https://shampoobars.nl/ kun je de plasticvrije shampoos bestellen: ze worden dan bezorgd in een biologisch afbreekbare verpakking. Volgens de website bespaar je per shampoo bar zo’n 3 plastic (shampoo)flessen. Ik heb zelf de shampoo bar “Rozenblaadjes” ontvangen. Deze is cruelty-free, vegan, en geschikt voor ieder haartype.

shampoo bar

First impressions

Verwachtingen

Ik heb al eens eerder gebruik gemaakt van een plasticvrije douchegel van Lush, en een plasticvrije gezichtscleanser van Kiko Milano. De douchegel van Lush beviel me enorm slecht: het was glad, en werd helemaal viezig en slap in de douchecabine. In tegenstelling tot deze ervaring, bevalt de cleanser van Kiko Milano me tot de dag van vandaag enorm goed. Ik gebruik hem enorm vaak en hij gaat lang mee. Ik wist dus totáál niet wat ik moest verwachten van de Shampoo Bars, maar ik was wel een beetje bang door de “Lush ervaring”.

Eerste kijk & gebruik

shampoo bar

Bij ontvangst merkte ik gelijk de geur van de shampoo bar op. Het is zoet, nogal bloemachtig. Ik vind het erg lekker ruiken.

Ook merkte ik op dat de shampoo bar wat vettig aanvoelt. Positief, vond ik; want no way dat ik pluizig haar wil van een gortdroge shampoo!

Bij het eerste gebruik schuimde de shampoo erg makkelijk op. Het schuimde zelf meer dan mijn reguliere shampoo van Andrélon! Het mengde met mijn haar like a dream. Nou: als ik je merk beter vind dan Andrélon, dan doe je echt iets goed.

Achteraf

Ik liet mijn haren natuurlijk drogen in een staart. Toen het opgedroogd was, voelde mijn haar zacht en het pluisde niet. Dit zal waarschijnlijk komen door een van de oliën die in de shampoo bar verwerkt zit. Ik vind het echt top! Ik kijk er naar uit om het vaker te gebruiken.

shampoo bars

Naast shampoos voor ieder haartype kun je ook andere dingen bestellen bij Shampoo Bars, zoals anti roos shampoo en plasticvrije conditioners. Alle producten zijn rond de 10 euro.