1 jaar curly girl

1 jaar aan de CG-methode (CG-methode #5)

Op 24 januari 2021 startte ik met de Curly Girl methode voor mijn (destijds) slaghaar. Zo goed als een jaar verder, is mijn haar zich heel anders gaan gedragen (en enorm krullend!). Nog steeds is elke dag een uitdaging, maar ik heb al veel geleerd. Vandaag deel ik mijn eerste jaar-update waarin ik vertel over de hits en misses van het afgelopen jaar.

1 jaar curly girl

Update: hoe gaat het een jaar later met de curly girl methode?

Mijn krullen zijn enorm verbeterd sinds een jaar geleden. Het is nu vaker krul dan ‘wavy’. Ik heb ook ontdekt dat mijn haar enorm nijgt naar pijpenkrullen (maar ik heb nog geen idee hoe ik dit moet stylen!). Mijn progressie heeft te maken met een aantal producten (even verder scrollen), maar ook met het feit dat ik mijn haren onlangs 10 cm korter heb laten knippen (nog net voor de lockdown). Ook heb ik het scrunchen herontdekt (samen knijpen van het haar in een krul). Ik doe dat nu altijd tijdens het uitspoelen van producten, en om mijn haar af te drogen.

Ik laat 99% van de tijd mijn haren drogen in de lucht (duurt wel even). Als ik eens een föhn gebruik, doe ik dat op een lage/middelhoge temperatuur. Dit kan dan goed of slecht uitpakken. Ik heb er namelijk nog geen techniek in gevonden die consistent een mooi resultaat geeft. Wel moet ik bij het föhnen altijd een stylingproduct gebruiken, anders pakt het sowieso slecht uit (met heel veel pluis).

Hieronder vind je een lijst met favorieten en een lijst met misses qua haarproducten en methodes. Let op: ieder haar is anders! Dit zijn de producten en technieken die wel/niet werken voor mij en dat kan voor anderen anders zijn.

Favorieten:

Misses:

1 jaar curly girl methode
Voor – Na 1,5 maand – Na 4 maanden – Na 7 maanden – Na 1 jaar

Op naar de volgende update!