biologisch afbreekbare glitter

Review biodegradable glitter van The Shrine

Het is jullie vast niet onbekend gebleven dat ik fan ben van glitter en het glittermerk The Shrine. Ik had een tijd terug nog een artikeltje geschreven dat The Gypsy Shrine nu ook biologisch afbreekbare glitter verkoopt: dat is veel vriendelijker voor het milieu, inclusief dieren. Ik werd zo nieuwsgierig naar deze biodegradable glitter dat ik twee potjes heb gekocht. Is het vergelijkbaar met het echte werk?

review biodegradable glitter the gypsy shrine

Wat is biodegradable glitter?

In dit artikel leg ik uitgebreid uit wat de biologisch afbreekbare glitter van The Gypsy Shrine precies is. Het komt er op neer dat deze glitter, in tegenstelling tot plastic glitter, afbreekt in de natuur. Hierdoor blijft het niet voor altijd liggen, en is het niet schadelijk voor dieren (zoals vissen die het aanzien voor voedsel).

The Gypsy Shrine verkoopt op het moment 7 verschillende soorten biodegradable cosmetic glitter, te gebruiken voor het gezicht, lichaam en haar. Ik heb de ‘silver biodegradable glitter‘ en de ‘silver biodegradable glitter pigment‘ aangeschaft. De ene is een chunky mix en de ander heeft enkel microglitters.

biologisch afbreekbare glitter

First impressions

Mijn allereerste indruk: “HET GLITTERT!” Ik was doodsbang dat biodegradable glitter niet zo zou glitteren als ‘normale’ plastic glitter. Ik was onjuist, gelukkig! Het schijnt alle kanten op. Het pigment met enkel de microglitters schijnt wel aanzienlijk minder dan de chunky mix. Waarschijnlijk omdat alle glitters plat en in dezelfde richting liggen. Het pigment ziet er sowieso wat saaier (eenvoudiger) uit dan de chunky mix. Ik heb chunky glitter altijd leuker gevonden dan glitter pigments. Met een haargel als basis blijven ze beide prima plakken.

biologisch afbreekbare glitter

review biodegradable glitter the gypsy shrine

Conclusie

Ik vind de glitters mooier dan ik van tevoren dacht, en wetende dat het ook milieuvriendelijk is doet me goed. Ik kan met een gerust hart op een festival staan, volledig ondergedompeld in glitter, zonder me schuldig te voelen over alle glittertjes die de grond raken. Nee, ze zijn dan niet holografisch of translucent, maar ze glitteren wel. Vooral de chunky glitter.

Hou je net zoveel van glitter én het milieu als ik, dan raad ik de (chunky) biodegradable glitter van The Shrine aan.