Psychologie studeren

Hey!

Aankomende maandag begint mijn tweede tentamenweek van dit schooljaar. Ik vind het erg spannend en ben druk aan het leren. Dit schooljaar ben ik begonnen met studeren en dus zit ik nu dus in mijn eerste jaar van de bacheloropleiding psychologie.

2016-01-20 23.27.59

Ik studeer aan de universiteit van Utrecht en de sfeer daar bevalt me heel erg. De mensen zijn over het algemeen aardig en je wordt goed begeleid. Mijn cijfers zijn tot nu toe ook erg goed en dat komt mede door de begeleiding en feedback van mijn tutor en mentoren.

Mijn mentoren studeren zelf ook psychologie en zitten nu in hun laatste jaar. Ze weten dus precies wat jij meemaakt en waar ze je mee kunnen helpen. Ik heb het geluk dat mijn mentoren ook erg creatief en outgoing zijn, waardoor ik met mijn hele werkgroep geregeld activiteiten onderneem. Zo zijn we laatst nog naar een escape room gegaan!

Ik moet wel toegeven dat ik echt mijn best doe voor mijn studie. Ik steek er tijd in wanneer dat nodig is (soms ook als dat niet nodig is) en ik vind vooral neuropsychologie extra motiverend. Ik denk ook dat ik die studierichting ga kiezen later dit schooljaar.

Ik voel me ook een beetje geroepen om studiekiezers (en mensen die niet zoveel van psychologie weten) te vertellen dat psychologie niet alleen over gekke feitjes gaat. Psychologie is ten slotte gebaseerd op alles dat voorkomt uit het brein: Gedrag. Je moet dus weten hoe het brein in elkaar zit, en dat moet je niet over het hoofd zien. Veel studiekiezers verwachten niet dat er zoveel biologie bij komt kijken in het eerste jaar en haken vervolgens af.

Maar psychologie is ook meer dan alleen “het brein”. Psychologie is ongelofelijk breed en je kan er alle kanten mee op. Ik denk ook dat dit de reden is dat het zo populair is. Zoals ik al zei, ik vind neuropsychologie erg interessant en ik zie mezelf later graag in een ziekenhuis werken met mensen met hersenschade. Maar anderen vinden klinische gezondheids-, arbeids- of sociale psychologie weer heel interessant. Het is maar net wat je leuk vindt en waar je je tijd in wil steken.

Nu heb ik me erg gefocust op mijn studie zelf, maar naast mijn studie ben ik ook met andere dingen bezig. Ik ben weleens naar gastcolleges geweest in mijn vrije tijd. Dat is erg leuk en een goede manier om te ontdekken wat je leuk vindt. Verder woon ik nog thuis en heb ik al mijn hobby’s, zoals dansen en schrijven, niet verlaten. Uitgaan is ook niet te missen in je studententijd.

Ben ik op zoek naar een kamer? Ja. Ik ben gisteravond nog bij een hospiteeravond geweest en ik vond het super gezellig. Ik hoor vandaag of ik het ben geworden.

Een kamer vinden in Utrecht is lastig, dus ik zou me zo snel mogelijk inschrijven op SSH of Kamernet. Met Kamernet kom je sneller aan een kamer dan met SSH. Je kan je eventueel nog inschrijven voor Woningnet, als je denkt in Utrecht te gaan wonen na je studie. Verder kan je je aanmelden bij Facebookgroepen die bedoeld zijn voor kamer-zoekende mensen om iets te vinden.

Ik hoop door mijn ervaring te delen anderen te kunnen helpen met hun studiekeuze. Mocht je nog vragen hebben, kun je een reactie achterlaten of me bereiken via Social Media.

Liefs,

Evy

Je kan me volgen via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

0 thoughts on “Psychologie studeren

  1. Ik blijf psychologie zo een gave studie vinden! Neuro lijkt me zo moeilijk maar zo gaaf 😀 hopelijk heb je snel een kamer, ik duim voor je 🙂

  2. Tijdens mijn opleiding had ik ook een vak dat psychologie-achtig was en ik vond dat best wel interessant. Misschien had ik gewoon die opleiding 4 jaar geleden moeten kiezen, haha. Succes met je tentamens en gefeliciteerd met je kamer!!

  3. Ik volg sinds dit jaar Toegepaste Psychologie…. En vind het ook super interessant, vooral sociale psychologie.

    Succes! Ik bij nu bijna van mijn eerste examens af.

    Groetjes!

  4. Wat fijn dat de sfeer je erg goed bevalt op de U en dat het ook nog aardige mensen zijn over het algemeen, goede begeleiding kan ook niet ontbreken. Psychologie lijkt me een erg boeiend vak. Als ik was hier opgegroeid zou ik dit vak ook gekozen hebben.

  5. Ik ben ook eens in Utrecht op de univ geweest en vond het er erg prettig. Ben je het ook geworden voor de kamer? Ik studeer zelf geneeskunde, maar ik vond het psychologie deel altijd vreselijk :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *