Persoonlijk: India ontdekken in Amsterdam

Het is weer bijna tijd om aan school te beginnen. Ben ik er klaar voor? Meh. Het leren vind ik erg leuk, maar het blokken vind ik minder leuk. Om de vakantie nog even goed af te sluiten ben ik afgelopen weekend in Amsterdam geweest. En dit was niet zomaar een weekendje Amsterdam… Dit weekend hebben mijn vriend en ik een groep Indiërs de Nederlandse cultuur leren kennen. En wij hebben ook veel geleerd over de Indiase cultuur!

2016-08-29 18.04.50.png

Mijn vriend kende één van de groep Indiërs door een online game. Ze kennen elkaar nu ongeveer tien jaar. Dit weekend hebben ze elkaar voor het eerst in het echt ontmoet. Zo zie je dat het internet mensen toch bij elkaar kan brengen. Ik vind het een mooie gebeurtenis.

We hadden maar twee dagen de tijd om zoveel mogelijk van Amsterdam en de Nederlandse cultuur te laten zien. Mijn vriend heeft de groep daardoor meegenomen in een tour door de grachten en naar Madame Tussauds. Vervolgens sloot ik me aan bij de groep om mee te gaan naar de Heineken Experience. De Heineken Experience was leuker dan ik had verwacht! Het is erg interactief en achteraf krijg je twee gratis biertjes. Heuj!

Na de Heineken Experience zijn we oer-Hollands gaan eten bij de Blauwe Hollander. We hebben vooraf bittergarnituur en kaas genomen. Dat beviel erg goed! De Indiërs waren dol op jonge kaas. Het hoofdgerecht viel alleen wat minder in de smaak. We hadden drie verschillende stamppotten besteld voor ze, maar ze vonden het te smaakloos. In India zijn ze aan veel specerijen gewend in hun eten. Ik moet ook toegeven dat de stamppotten niet zo smaakten als thuis, maar het was voor een Nederlander niet verkeerd! Na het eten gingen we de dag afsluiten met een wandeltochtje door de Wallen. De groep vond het interessant om te zien hoe elke vrouw haar eigen manier heeft om mensen te verleiden.

De volgende dag hadden mijn vriend en ik een boodschappentas vol Nederlandse lekkernijen gekocht. Stroopwafels en speculaas vonden de Indiërs heerlijk! Zo hadden we genoeg eten voor de reis naar Scheveningen. Het was er super koud, maar we zijn alsnog in de zee gesprongen.

Last but not least zijn we ’s avonds naar een Indiaas restaurant gegaan. Mijn vriend en ik hadden nog nooit eerder Indiaas gegeten. Het was erg lekker! Sommige dingen waren wel heel heet, en daarbij ik hou niet zo van koriander. We zouden er maar aan moeten wennen, want volgend jaar willen mijn vriend en ik naar India reizen!

Wij hebben het erg naar ons zin gehad afgelopen weekend. De groep kon onze gastvrijheid erg waarderen en ze vonden vooral het strand in Scheveningen geweldig. Hopelijk zien we ze snel weer!

Liefs,

Evy

Meer zien en op de hoogte blijven? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *