Review Gymshark sportkleding

Als je regelmatig en consistent sport, heb je op een gegeven moment gewoon nieuwe sportkleding nodig. Voor mij was het laatst tijd voor een nieuw, leuk, setje sportkleding. Op Instagram zag ik het merk “Gymshark” voorbij komen, en dat leek me wel wat. Uiteindelijk heb ik daar niet één, maar twee (!) setjes sportkleding besteld. Ik kreeg wat vragen over de setjes in mijn inbox, dus hierbij post ik een review!

review gymshark sportkleding

Review Gymshark Women sportkleding

Ik kocht in de afgelopen maanden de “Legacy Fitness Sports Bra“, de “Lustre Leggings“, en de “Adapt Ombre Seamless” set met een crop top en legging. Beide setjes kostten me €90,-.

Legacy Fitness Sports Bra & Lustre leggings

Dit setje wordt niet samen geadverteerd, maar ik vond de combinatie van wit met zwart wel leuk. De sportlegging heeft reflecterende tijgerstrepen en dat trok me ook aan. De sportbeha komt met verwisselbare vulling (vergelijkbaar met bikini’s).

De sportbeha heeft een hele mooie pasvorm, en door de vulling schijnen je tepels niet door (sorry voor de tmi). Het heeft een klein push-up effect, dus het zorgt ook voor veel ondersteuning. Dat is met het hardlopen echt super. Wel jammer; met het zweten kan de sportbeha gaan doorschijnen waardoor je de vulling-pads een beetje kan zien zitten.

Legacy Fitness sports bra gymshark review
Je kan de rand van de vulling-pads zien zitten.

De sportlegging had ook een mooie pasvorm. Ik bestelde een M, maar de legging valt aan de kleine kant. Ik kan er net mee wegkomen. Hij zit heel stevig, heeft een dikke stof, en is squat-proof (niet doorschijnend). Wat ik oprecht heel erg jammer vind, is dat ik er tijdens het aantrekken een gat in heb gekregen langs de naad met mijn nagels. Ik vind dat dit voor een prijs van €55,- niet mag gebeuren.

Adapt Ombre Seamless set

De nadelige punten hadden een minder goede indruk achtergelaten bij mij, maar toen ik de nieuwste Ombre setjes zag, wilde ik de gok toch nog een keer wagen. Ik vond ze namelijk zó mooi.

De set bestaat uit een crop top met lange mouwen en een mid-waist legging. Ik zeg expres niet ‘high-waist’, omdat de legging tot de hoogte van mijn navel komt en tijdens het sporten nog weleens omlaag glipt.

Zover ik weet is de legging volledig squat-proof. (Ik sta nu eenmaal niet naar mijn eigen kont te kijken in de squat positie.) Zoals eerder vermeld, kan de bovenste rand soms wegzakken, maar ik ervaar dit niet als storend. Hij blijft vaak gewoon goed zitten. Verder zit het stevig om de huid, en is het goed doorlaatbaar voor lucht en zweet (sorry, again, tmi). De top voelt hetzelfde aan.

De Adapt Ombre Seamless set vind ik vele malen beter dan mijn eerste aankopen.

Adapt Ombre Seamless set Gymshark Women
Adapt Ombre Seamless set van Gymshark

Ik zou in de toekomst zeker nog eens sportsetjes aanschaffen bij Gymshark. Ik zou dan wel voor de nieuwe sportkleding gaan, want mijn ervaring is dat dit een betere kwaliteit heeft.