sportschema winter 2022

Mijn fitness routine #6 – winter 2022

De sportscholen in Nederland zijn sinds kort weer geopend; een mooie tijd om een blogje te plaatsen over mijn huidige fitness routine. De eerste wintermaand viel zwaar door de home work-outs, maar ik heb het volgehouden. Ik heb hiervoor een paar aankopen gedaan die ik wil bespreken, én ik wil het graag hebben over de personal training waar in onlangs aan ben begonnen. 🙂

sportschema winter 2022

Mijn sportschema in de winter 2022

In december probeerde ik voldoende home work-outs te doen om mijn kracht te behouden (3/4x per week), maar gelukkig zijn deze nu niet meer nodig. Sinds de opening van de sportscholen is mijn schema als volgt:

  • 1 a 2x per week hardlopen (eens per week minstens 10k)
  • 3x per week krachttraining (in de sportschool)
  • 1x per week personal training

Ik ben in totaal dus 6 dagen per week een sport aan het doen, maar op mijn rustdag maak ik meestal nog een wandeling.

In mijn vorige blog beschreef ik hoe ik mijn work-outs split qua spiergroepen, hier houd ik me nog steeds aan.

Aankopen

Voor home work-outs moest ik een paar dingetjes extra aanschaffen. Zoals deze kettlebell van 12kg (mijn kettlebell van 8kg was te licht geworden voor een aantal oefeningen), en een ab-roller voor de buikspieren. Die laatste voel je eeeecht zijn werk doen. Een aanrader!

Daarnaast heb ik ook wat voeding bijgekocht. Ik koop mijn vegan eiwitten altijd bij MyProtein, ditmaal kocht ik de vegan carrot cake eiwitten, protein mug cake salted caramel, en een aantal (suikervrije) flavor drops voor de koffie. 🙂

sportschema fitness routine

Waarom personal training?

Ik ben samen met mijn vriend aan personal training begonnen. Waarom? Ik vond het de laatste tijd erg moeilijk om mijn trainingen leuk en gevarieerd te houden, en om mijn voeding goed op mijn training af te stemmen. Daarnaast is het even een extra steuntje in de rug om het jaar goed te beginnen. Ik ben erg benieuwd naar waar het ons gaat brengen. Het is extra leuk om het samen te doen!

In de volgende update zal ik meer vertellen over mijn progressie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *