Een half jaar na mijn laatste fitness blog vond ik het nu weer tijd om een nieuwe update te plaatsen. Mijn huidige fitness routine is heel wat anders geworden sinds ik niet meer verplicht thuis hoef te werken van mijn werkgever. In deze blog zal ik je vertellen hoe ik mijn sportroutine heb ingedeeld om het werk heen, en zal ik weer een aantal motivatietips geven om gezond de herfst en winter door te komen.
Mijn sportschema in de herfst 2021
Ik moest de afgelopen weken veel overwerken, en dat had een grote impact op mijn sportroutine. Mijn schema is nu als volgt:
- 1-2x per week hardlopen (eens per week minstens 10k)
- 2-3x per week krachttraining (in de sportschool en thuis)
- Wandeling wanneer daar tijd voor is
Afhankelijk van de drukte, kan ik de afgelopen weken zo’n 3 tot 5 keer per week sporten. Ik probeer de krachttraining voornamelijk in de sportschool te doen, maar met het overwerken haal ik het qua tijd soms niet. Als dat het geval is, kies ik weleens voor de ‘ouderwetse‘ home workout. Ik splits mijn krachttrainingen in vieren: ‘pull‘ (rug en biceps), ‘push‘ (borst, triceps, abs), glutes, en als vierde overige beenspieren. Ik sport in de sportschool of ‘s avonds laat, of voordat ik ga werken, en altijd eenmaal in het weekend.
Motivatie tips voor de herfst!
Ik moet toegeven dat het soms zwaar is om de routine vast te houden. Een paar dingen helpen mij om gemotiveerd te blijven, waaronder: afspreken om te sporten met andere mensen, calorietrackers op mijn telefoon en smartwatch, en consistentiekalenders.
Ik spreek regelmatig af om samen met mijn zus, en soms ook met mijn moeder erbij, te gaan sporten in de sportschool. We hebben alle drie een abonnement bij dezelfde gym, dus kunnen we ervoor kiezen om samen groepslessen te doen of simpelweg te gaan liften. Als je met anderen afspreekt om te gaan sporten, geeft dat een stok achter de deur om niet af te zeggen.
Consistentiekalenders zijn nieuw voor mij, en ik moet er nog wat aan wennen. In deze wekelijkse planners geef ik een aantal doelen aan die ik wil bereiken (zoals 10.000 stappen zetten of een wandeling maken), en deze doelen kan ik dan dagelijks afkruisen. Door consistent kleine doelen te behalen, kun je uiteindelijk je grote doelen bereiken.