Mijn fitness routine #3 – in de winter & lockdown

De donkere winterdagen beginnen aan me te knagen. Ik kom namelijk moeilijk mijn bed uit en soms is de motivatie ver te zoeken. Maar ik probeer ondanks dat, én de huidige lockdown, genoeg beweging te krijgen. Wat ik wekelijks doe, leg ik aan je uit in deze nieuwe update van mijn fitness routine!

winter fitness routine

Mijn sportschema in de winter & tweede lockdown

Net zoals in mijn eerste en tweede fitness routines van het afgelopen jaar, ben ik nog steeds aan het hardlopen. Al doe ik het nu minder vaak. Waar ik op vrijdagochtenden voor het werken actief aan de slag ging, kan ik nu mijn bed niet meer uit komen. En ik accepteer dit; mijn lichaam heeft deze rust nu nodig. Ik loop nu tweemaal per week (heel soms nog weleens 3 keer), waarvan eenmaal per week minimaal 10 kilometer. Ik ben enorm trots dat ik deze mijlpaal heb gehaald! De volgende mijlpaal zou de halve marathon zijn, maar ik ben er nog niet uit of ik dit écht wil. Ik geniet van het hardlopen zoals ik het nu doe.

In deze lockdown is mijn fitness routine als volgt:

  • 2-3x per week hardlopen, waarvan 1 keer 10 kilometer
  • 3x per week krachttraining
  • Yoga wanneer ik daar zin in heb; ook voor de mentale kracht
  • Elke lunchpauze en op rustdagen wandelen.

Door de lockdown zit ik veel thuis, dus ik probeer zoveel mogelijk stappen te zetten tijdens de werkdag door in de lunchpauzes te wandelen.

Mijn kracht work-outs doe ik aan de hand van Instagram video’s, video’s die ik van de sportschool heb gekregen (onder andere BBB training), en Chloe Ting op Youtube.

Sportbenodigdheden thuis

Dankzij mijn sportschool heb ik wat sportattributen kunnen lenen voor tijdens de lockdown. Ik heb o.a. een stang met gewichten en dumbbells te leen. Verder heb ik voor mijn verjaardag een yogamat en yogablok gekregen. Super fijn om te hebben! Mijn kettlebell van 8kg begint te licht te worden, dus misschien dat ik binnenkort nog een zwaardere aanschaf.

Hopelijk komen jullie goed & fit deze winter door!