Mijn fitness routine #2

Yeah, tijd voor een update! Mijn vorige fitness routine plaatste ik in juni. We zijn alweer bijna 4 maanden verder, en mijn sport routine is heel wat veranderd. Ik neem jullie nu weer mee in mijn nieuwe sportschema.

mijn fitness routine in de herfst

Mijn sportschema in de herfst

Een aantal dingen zijn nog hetzelfde gebleven als mijn vorige schema, simpelweg omdat het me zo goed bevalt. Ik ben bijvoorbeeld nog steeds fan van hardlopen, en het gaat ook stukken beter! Ik loop iets minder vaak per week, maar ik kan langere afstanden beter aan. Afgelopen maand kon ik zelfs de 8 km halen zonder te stoppen! De 10 km is nu wel heel dichtbij.

Verder ben ik ook begonnen aan Yoga Intense bij een sportschooltje in de buurt. Ik vind dit super leuk en heel ontspannend. Hiermee begint mijn dag gelijk goed.

Mijn herfst ziet er dus als volgt uit:

  • 2-3x per week hardlopen, minstens 5 km
  • 2x per week krachttraining, minstens één uur per keer
  • 1x per week yoga intense, 1 uur

Ik heb dus meer krachttraining toegevoegd aan mijn fitness routine. Hierdoor merk ik al dat ik sterker geworden ben. Vooral mijn schouders beginnen echt te “groeien”. Heerlijk!

hardlopen met nike plus

Equipment & op de verlanglijst

Krachttraining doe ik tegenwoordig in de sportschool, dus hiervoor ik heb nog geen nieuwe benodigdheden voor nodig. En als ik thuis aan de slag ga, heb ik nog allerlei materiaal liggen. Zoals deze kettlebelt die ik heb gekocht na mijn laatste post. Ook gebruik ik de laatste maanden een springtouw tijdens de opwarming. De oefeningen zoek ik meestal op Instagram.

Wél heb ik een yoga matje op de verlanglijst. Deze leek me bijvoorbeeld wel fijn en lekker vrolijk. Verder zouden nieuwe hardloopschoenen of schoenen voor de gym me ook goed uitkomen. Voor nieuwe sportschoenen kijk ik meestal hier.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn schema! Met dit schema voel ik me écht fit.