Afvallen met een extra zetje

Ik ken mijzelf en mijn lichaam al aardig: tijdens mijn afvalproces kwam ik er al gauw achter dat ik snel spieren opbouw en een ontzettend uithoudingsvermogen heb. Maar, “snel” ben ik niet, en ben ik ook nooit geweest. Dat zal vast in mijn DNA zitten… Wat zit er zoal in jouw DNA? En heb je je training en voeding daar op afgestemd? Dat kan namelijk!

MetaCheck van VicoBlue

Ik was serieus toen ik begon over DNA. Tegenwoordig kan je je DNA laten analyseren om erachter te komen wat je genetische profiel is in betrekking tot je metabolisme. Zo kan je gepersonaliseerd advies krijgen voor snel afvallen en meer energie met de DNA test MetaCheck van VicoBlue.

Met je DNA kan worden bepaald hoe jij jouw voeding verwerkt. Zo kan het zijn dat jouw lichaam juist koolhydraten goed kan omzetten tot energie voor je lichaam, terwijl iemand anders koolhydraten juist niet goed kan omzetten (4 verschillende metatypen). Ook wordt bepaald met welk sporttype jij effectiever calorieën verbrand (duursport of krachtsport). Aanvullend zijn er nog vijf genen die invloed hebben op het afvaltraject; denk aan het jojo-effect, spiermassa verlies, hongergevoel, verzadiging en visceraal vetweefsel.

De DNA MetaCheck test van VicoBlue hoeft maar 1 keer uitgevoerd te worden, en heeft wetenschappelijke ondersteuning. Je krijgt bij de MetaCheck onder andere een analyserapport, en een voedingsplan.

Voorbeeld van een rapport

Huh? DNA testen?

In je DNA zit zo ontzettend veel informatie. Ik vind het een wonder dat wij (in de wetenschap) zover zijn gekomen dat we deze informatie kunnen vertalen, en kunnen gebruiken in ons voordeel.

DNA testen is ook helemaal niet eng. Het is zo gedaan door een wattenstaafje langs je wangslijmvlies te halen en dit te verzenden. Alleen de “interessante” stukjes DNA worden vervolgens geanalyseerd. Ik heb dit ook gedaan toen ik besloot stamceldonor te worden.

Wie weet is het iets voor jou!

Wil je meer weten over de MetaCheck van VicoBlue? Klik dan hier.