De beste eyeliner // Gel pot eyeliner, eyeliner pen of liquid eyeliner?

Hey!

Laatst kreeg ik op instagram de vraag welke soort eyeliner ik het beste vond. Ik vond dat een hele interessante vraag, ook al had ik snel een antwoord in gedachte. De vraag liet me dieper nadenken over verschillende soorten eyeliner en hun voor- en nadelen. Vandaar dat ik ze nu op een rijtje heb gezet. Wellicht helpt het bij het kiezen van je eerstvolgende eyeliner!

DSC07838

DSC07940

Gel pot eyeliner

Deze soort eyeliner is altijd in een schattig klein glazen potje te vinden. Het is dus erg compact en makkelijk mee te nemen. Met een goed borsteltje is het ook makkelijk aan te brengen. Het nadeel van deze soort eyeliner is dat de textuur vaak zorgt voor weinig pigmentatie. Het product is een gel, waardoor er een erg dun laagje op het oog komt. Verder is deze soort eyeliner in veel kleuren verkrijgbaar en kun je ze ook als basis voor je oogschaduw gebruiken. Dat is dan weer mooi!

737bc-dsc01439.jpg
Deze foto is van een paar jaar geleden. Don’t judge!

Eyeliner pen

Eyeliner pen lijkt net op een zwarte kleurstift. Het heeft vaak een dunne punt, maar is ook verkrijgbaar in jumbo grootte. Het aanbrengen van de eyeliner lijkt gemakkelijk: je plaats de punt op het oog, zet een streep en trekt het terug. Bij goedkope eyeliner pennen gaat dit niet altijd gemakkelijk. De punt droogt vaak uit, ook als je de eyeliner bewaart met de punt naar beneden. Note: ik heb een slechte ervaring met de jumbo eyeliner pen van Maybelline en de eyeliner pennen van de HEMA. Ik raad zelf de eyeliner pennen van Kat von D aan. Deze laten zien dat eyeliner pennen erg gepigmenteerd, matte en lang houdbaar kunnen zijn. Je kan hiermee erg precieze lijnen en andere vormen maken.

DSC06743

DSC06746

Liquid eyeliner

Liquid eyeliner zit wederom in een soort potje, maar deze is vaak langwerpig. Het product zelf is vloeibaar en droogt op wanneer het aangebracht is. Er zit altijd een applicator bij. Deze is vaak van haartjes. Het voordeel is dat je makkelijk dunne en dikke lijnen kan maken met liquid eyeliner. Het is ook erg gepigmenteerd. De punt van je wing is makkelijk aan te scherpen door snel te ‘sweepen’. Liquid eyeliners zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en texturen: matte, metallic, glanzend, met of zonder glitters. Ook budget liquid eyeliners zijn meestal van goede kwaliteit. Het nadeel is dat je jezelf moet aanleren om er handig mee te zijn en dit kan veel tijd kosten. Je moet ook voorzichtig zijn tijden het drogen: voor je het weet, ben je een panda. Daarbij kan deze eyeliner afbrokkelen.

DSC07152
Mijn replicatie van Nikkie’s cut crease met gebruik van een zwarte liquid eyeliner en de Urban Decay Heavy Metal Glitter liner

Mijn favoriet is de liquid eyeliner. Ik ben daar aan gewend en het is erg gepigmenteerd. Op de tweede plaats komt mijn gel eyeliner van Flormar in het donkergroen! I love that color. Met eyeliner pennen heb ik tot nu toe nog een slechte ervaring, maar dit zal wellicht veranderen als ik overstap naar de eyeliners van Kat von D.

Wat is jouw favoriete eyeliner?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

P.S. Vergeet niet mee te doen aan de winactie!

0 thoughts on “De beste eyeliner // Gel pot eyeliner, eyeliner pen of liquid eyeliner?

  1. Ik gebruik graag een pen eyeliner, want mijn ooglid is te klein voor liquid eyeliner. Zo jammer, want liquid eyeliner geeft altijd een intense kleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *