DIY nailart: French Manicure

Hoi mensen!

Laatst heb ik mijn nagels gedaan in een stijl die iedereen kent: French manicure. Je kunt dit op twee makkelijke manieren doen. Lees even verder als je wil weten welke twee manieren!


Wat je nodig hebt:

  • Basecoat
  • Lichtroze nagellak
  • Witte nagellak
  • Topcoat
  • Eventueel French Manicure Tip Guides
(Even tussendoor:)
Niet veel mensen weten dat je hier geen lange nagels voor nodig hebt. De french manicure zorgt er juist voor dat ze langer lijken!
Mijn nagels waren ook niet lang toen ik ze ging lakken, maar de french manicure geeft wel de illusie dat ze het zijn.

Je begint met de basecoat. De basecoat zorgt ervoor dat je nagels worden beschermt tegen de stoffen van je nagellak en de kleur van de nagellak zal niet in je nagels dringen, nadat je de nagellak hebt weggehaald met nagellakremover.

Wanneer je basecoat is gedroogd, doe je lichtroze nagellak op je nagels. Ik had twee laagjes nodig voor een goede dekking.


Nu kun je kiezen uit twee mogelijkheden om de ‘french tip’ te maken. Je kunt een sjabloon opplakken als je nagels droog zijn en dan de witte nagellak aanbrengen of je brengt de witte nagellak aan zonder sjabloon en maakt de vorm met de hand.
Ik raad het aan om alleen een sjabloon te gebruiken wanneer er nog geen nagellak op je nagel zit en je alleen een french tip wil maken, want bij mij gaat het altijd mis. Gebruik je het toch, zorg er dan voor dat je nagels droog zijn en dat de sticker niet te sterk plakt: Plak hem eerst een paar keer op je hand en haal hem er telkens af, zodat het sjabloon minder kleeft en er minder kans is dat je nagellak van je nagels aftrekt na het aanbrengen.

Hier zie je dat het mis kan gaan bij het eraf halen van de sjablonen. Ik ben hierna gelijk overgestapt naar de andere manier voor het maken van een french tip.
De foutjes zijn niet meer zichtbaar na het aanbrengen van een topcoat.

Dit ziet er natuurlijk een stuk beter uit! Het nadeel van met de hand werken is dat niet alle french tips even lang zijn of dezelfde ronding hebben.

Dit is het resultaat! Mijn nagels ogen een stuk langer. Zorg ervoor dat je nog een topcoat op je nagels doet. Het geeft een glans en extra bescherming voor je nagels.
Kleine foutjes kun je weghalen met een wattenstaafje of een corrector pen.
Laat me weten wat je ervan vindt
&See you soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *