naked cherry

First impressions Urban Decay Naked Cherry

Laatst kreeg ik een heerlijk zoet pakketje bezorgd: de Naked Cherry collectie van Urban Decay! Ik heb er dagenlang naar gestaard tijdens mijn tentamenweek, en ik ben gisteren eindelijk aan de slag gegaan met het pakketje. Een aantal dingen zijn mij opgevallen die ik met jullie wil delen.

Naked Cherry review

Naked Cherry collectie

De items van de collectie die ik heb ontvangen zijn de Naked Cherry palette, drie Vice lipsticks, een cherry scented all nighter setting spray en twee 24/7 glide-on eye pencils.

Ik was het meest geïnteresseerd in het palette, dus in dit artikel ligt daar de meeste focus op.

Naked Cherry review

First impressions Naked Cherry

Toen ik het pakketje opende ging ik de verpakkingen van de producten héél goed inspecteren. Me love some good packaging! Het bordeaux rode/paarse kersenthema vind ik leuk passen bij de tijd van het jaar. (Doet me denken aan rode wijn.) De kersen glanzen, net zoals de rosé letters op de verpakkingen.

Op het palette hebben de kersen de kleuren van de oogschaduwen. De lipsticks zijn ditmaal ook vormgegeven met een kersje, in plaats van de gewone egale huls.

Naked Cherry review

Naked Cherry review

Naked Cherry review

Naked Cherry review

Naked Cherry palette

Het Naked Cherry palette zit vol met prachtige wijnachtige kleuren. Je kan hier diepe, romantische looks mee maken; of juist alledaagse looks met bijvoorbeeld lichtroze. Tijdens het uitproberen zag ik wel één nadeel: het palette bevat geen highlighter voor de lichte huid. Ach, ik heb dat zo opgelost met een van mijn andere palettes of losse highlighters, maar niet iedereen heeft die luxe.

review Naked Cherry

review Naked Cherry

Ik vergeleek de kleuren van het Naked Cherry palette ook even met de kleuren van het Backtalk palette (beide van Urban Decay). Allebei hebben ze een roze-paars thema. De kleuren Feelz (Naked Cherry) en Backtalk (Backtalk) lijken op het eerste gezicht mega veel op elkaar, maar ze presteren heel anders. Feelz is op de huid veel donkerder en meer gepigmenteerd. Het Naked Cherry palette is over het algemeen donkerder. De roze en paarse kleuren in het Backtalk palette zijn koeler.

Backtalk vs naked cherry

De kleuren van het Naked Cherry palette komen mooi uit op het ooglid, en blenden erg goed. Ik vind wel dat de kleuren Bing en Devilish erg veel op elkaar lijken op de huid. Dat maakt het enigszins makkelijk om een geblende smoky eye te maken; maar je krijgt een minder sterk kleurverschil en effect. Dan zou je voor het smoky eye effect gelijk moeten kiezen voor de donkerste kleur uit het palette, Privacy. Deze is veel paarser dan Bing en Devilish. Het kost dus even tijd om te leren werken met de kleuren, maar het is echt waard.

review Naked Cherry

review Naked Cherry

Ik draag bij deze look ook een van de oogpotlodenlove drug. Ik was eerst even bang voor een ‘ontstoken oog’-effect, maar ik vind het juist super pretty!

Vice lipsticks

Er zijn drie Vice lipsticks in de Naked Cherry collectie: Juicy, Cherry en Devilish. Twee van deze namen zijn ook in het palette te vinden. Juicy en Devilish zijn allebei Metallized: ze glanzen, zijn een beetje transparant, en hebben glitter. Cherry is een donkere gepigmenteerde cream lipstick.

Juicy is tot nu toe mijn favoriet. De glitters kleuren roze en goud in het licht. De lipsticks plakken allemaal een beetje, maar dit werkt fijn tegen uitdroging van de lippen. Geef mij maar zo’n lipstick in plaats van vaseline, hoor.

review Naked Cherry

review Naked Cherry

review Naked Cherry

All nighter Cherry scented setting spray

De Urban Decay all nighter setting spray is fijn. Punt. Dat is niks nieuws (volgens 99% van het internet en mij). Maar deze spray is extra bijzonder omdat het een kersengeur heeft. De geur blijft heel kort in de lucht hangen; zodra het op je gezicht valt is het zo goed als weg. Is het het dan wel waard? Ja. Want normaal gesproken ruikt de spray sterk naar alcohol en dat is niet aangenaam. Een zoet geurtje daarentegen wél. Dit zijn feiten, mensen!

Vergeet niet dat je make-up ook nog eens de hele dag goed blijft zitten met deze spray. Hij past ook met gemak in je handtas.

review Naked Cherry

review Naked Cherry

Conclusie

De Naked Cherry palette is veel leuker dan ik van tevoren verwachtte. De wijnachtige kleuren in de gehele collectie trekken mij heel erg in dit (herfst)seizoen en ze presteren ook goed. De lipsticks drogen je lippen niet uit en dat is met het koude weer goed te gebruiken. Je hoort mij echt niet klagen over deze collectie! Ik heb mijn liefde voor paars(rood) weer teruggekregen!

naked cherry

De collectie is verkrijgbaar bij urban-decay.nl en ICI Paris XL. Het palette kost €55,05, de lipsticks €19,85 per stuk, de travel-size cherry scented all nighter setting spray is €14,00 en de 24/7 glide-on eye pencils zijn elk €21,60.