action make-up

De do’s en don’ts van Action make-up

Laatst kreeg ik van het merk Max & More (verkrijgbaar bij de Action) een meeega pakket vol beauty producten. Het pakket was maar liefst 2 kilo, dus er was veel om te testen. Sommige producten hebben een positieve indruk achtergelaten bij mij, andere producten zou ik minder snel aanraden. Met deze do’s en don’ts van Action make-up weet jij welke producten je met een gerust hart kan inslaan voor een spotprijsje.

action make-up

De full face look

Tijdens de meeste ‘testdagen’ gebruikte ik maar enkele producten van Max & More, maar ik heb speciaal voor dit artikel een full face met Action make-up gemaakt. Alleen de foundation is niet van Max & More, verder is de rest dat wel: concealer, brows, ogen, contour en highlight, lipstick…

Action make-up Max & More

Action make-up Max & More

De look is best goed gelukt, op de ogen na. Het ‘eyeshadow quatro’ bestond namelijk alleen uit shimmers, waardoor het lastig is om de look goed te blenden. Ook de mascara vond ik te lastig om goed aan te brengen, omdat hij veel te rond was. Overal zitten dus smudges. Dit probeerde ik te fixen met het oogpotlood van Max & More die ook een ‘smudge’ tool heeft. Ach, ik hou wel van een beetje grunge, maar ik had het liever anders gezien. Van veraf geeft het wat Subculture vibes en dat vind ik wel cool.

Do’s & Don’ts

Op basis van de full face look heb ik een aantal do’s en don’ts opgesteld voor de make-up van Max & More. Het is een budget merk, en soms kun je dus misgrijpen bij een product. Deze lijst zal je helpen met kiezen!

Do’s
  • De brow pencils zijn heel creamy en gepigmenteerd – Prima om je wenkbrauwen mee op te vullen of om nepsproetjes mee te maken.
  • De highlight sticks werken goed – Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en zijn glitterig. Breng aan voordat je poeder op je gezicht doet voor een mooie natuurlijke glow.
  • De blush powders en compact powders zijn perfect om mee te contouren – De kleuren zijn aan de warme kant en gepigmenteerd.
  • Het ‘true you’ concealing palette is multifunctioneel – Het concealing palette bevat alle kleuren om donkere kringen, grauwe plekjes en rode vlekken mee te camoufleren. Deze creams zijn ook makkelijk te blenden. Met dit palette heb je geen individuele color correctors meer nodig!

Max & More highlight sticks

Max & More highlight sticks

Don’ts
  • De ‘Lash Extension’ mascara mag je van mij skippen – Het doet niet zoveel voor mijn wimpers en door de gekrulde borstel knoei ik veel.
  • Je kan beter niet één eyeshadow quatro kopen – Voor een volledige oog look, met transitiekleuren en highlights erbij, heb je minstens 1 eyeshadow quatro nodig. Een quatro bevat niet alles wat je normaal gesproken nodig hebt.

Max & More mascara

Max & More

Alle besproken producten van Max & More kosten maximaal €1,50, dus voor die prijs doen de producten het heel goed. Je moet maar net weten welke producten voor jou zullen werken. Mocht je toch een keertje verkeerd gekozen hebben; hoeveel is die ene euro nou waard? Het is het waard om het op zijn minst uit te proberen!