waterproof mascara

Waarom je niet elke dag waterproof mascara moet gebruiken!

We leven in een regenachtig landje en dat maakt het al gauw aantrekkelijk om elke dag waterproof mascara te gebruiken. Eindeloos door de regen fietsen zonder dat je mascara uitloopt lijkt ideaal, maar dat is het niet. Elke dag waterproof mascara gebruiken kan écht nadelige gevolgen hebben!

waterproof mascara

Nadelige gevolgen van waterproof mascara

No worries, de ingrediënten van waterproof mascara’s zelf lijken niets schadelijks te doen met je wimpers. De gehele formule echter wel! Het grotendeel van de ingrediënten is namelijk niet wateroplosbaar (duh) en is daarom moeilijk van de wimpers te verwijderen. Hierdoor ga je al snel hard schrobben over de wimpers en dit is onder andere slecht voor de gevoelige ooghuid, lees: roodheid en lijntjes. Ook loop je het risico je wimpers te beschadigen met dit gedrag!

Dat is niet alles, want waterproof mascara wordt ook harder dan gewone mascara. Dit maakt de wimpers kwetsbaarder voor afbreken, vooral ‘s nachts tijdens het slapen. Omdat de mascara er sowieso moeilijk af te halen is, is de kans groot dat je ‘s nachts nog make-up resten hebt zitten. Waterproof mascara brengt dus een aantal risico’s met zich mee.

waterproof mascara

Wat kan je er tegen doen?

Je kan voorkomen dat je je wimpers teveel gaat schrobben door gebruik te maken van een make-up remover op oliebasis. Hiermee gaat de waterproof mascara er veel makkelijker af en raken je ogen (en jijzelf) niet geïrriteerd. Ook is de kans kleiner dat er resten overblijven wanneer je een make-up remover olie gebruikt. Je kan de olie voor de zekerheid even een aantal seconden in de mascara laten trekken voordat je er een wattenschijfje over wrijft. Zonder de resten, kun je heerlijk rusten!

Verder is het aan te raden om van je wimpers af te blijven gedurende de tijd dat je waterproof mascara draagt. Het is namelijk mogelijk dat je per ongeluk een wimper afbreekt, vanwege de harde structuur van waterproof mascara. Dit wil je niet op je geweten hebben.

En als laatste, gebruik alleen waterproof mascara als je denkt dat het écht nodig is. Dat ene buitje overleef je wel.