Hoe doe je mascara aanbrengen voor maximaal effect?

Onlangs bedacht ik me om eens oude trucjes uit de kast te halen. Mijn wimpers waren namelijk MEGA lang toen ik jonger was (ze kwamen zelfs tot mijn wenkbrauwen!), en de laatste tijd dus… niet. De afgelopen periode wilde ik ‘s ochtends lekker snel klaar zijn, en heb ik zeer weinig aandacht besteed aan mijn make-up routine. Ik hoopte met deze oude trucjes mijn volume terug te krijgen… en jawel: het is gelukt! Hier zet ik kort op een rijtje hoe jij ook mascara doet aanbrengen voor maximaal effect!

hoe moet je mascara aanbrengen?

Mascara aanbrengen voor maximaal effect – in 4 stappen

De routine is heel simpel. Je hebt enkel een wimperkruller en mascara nodig om de extra volume te krijgen! Hiermee doe je als volgt:

  1. Gebruik de wimperkruller om je wimpers op te krullen: knijp heel hard eenmaal dichtbij de aanzet van de wimpers, eenmaal in het midden van de wimpers, en nog eenmaal bij de puntjes.
  2. Met de punt van je mascara applicator breng je mascara aan bij de aanzet van de wimpers. Eventueel borstel je al wat mascara omhoog met de punt van het borsteltje, mochten er dikke klonten komen te zitten.
  3. Met zig-zag bewegingen borstel je de mascara omhoog. Hiervoor kun je de applicator weer horizontaal houden (zoals normaal)!
  4. Verfijn en scheidt de wimpers door normale opwaartse bewegingen te maken met je borsteltje. Mochten wimpers hard aan elkaar vastplakken door de vorige stap, kan je een pincet gebruiken om voorzichtig de wimpers te scheiden.

Ét voila!

Belangrijk: volg eerst alle stappen bij één oog, en daarna pas bij het andere!

Schuif om het verschil te zien!

Ik gebruikte mijn favoriete mascara voor deze blogpost: de Charlotte Tilbury Pillow Talk mascara.