Skincare tegen zonbeschadiging

Wow, de afgelopen dagen was het weer ineens intens warm. Erg begrijpelijk als je dan zonbeschadiging hebt opgelopen in je gezicht. Misschien wist je het al, maar je huid hoeft niet per se rood te zijn als teken van zonneschade. Wellicht is je huid droog, schilferig, geïrriteerd, trekkerig of oneven geworden. Hier geef ik je een aantal tips zodat je huid zich optimaal kan herstellen.

skincare tegen zonneschade

Skincare tegen zonneschade

Te lang in de zon gezeten (met of zonder bescherming) en het resultaat is een slechtere huid… Om het te ‘fixen’ heeft je huid nu extra voeding en bescherming nodig. Dit is wel extreem kort door de bocht, dus ik heb een lijstje gemaakt met producten die je kunnen helpen. Ik zal elk punt verder toelichten na de opsomming:

  • Vitamine C
  • Méér SPF!
  • Hydraterende nachtcrème
  • Zachte make-up removers (voor de gevoelige huid)

Vitamine C

Genoeg Vitamin Sea, nu aan de Vitamin C! Vitamine C is een hulpmiddel tegen huidveroudering en dofheid. Het gaat onder andere pigmentvlekjes tegen die je wellicht hebt gekregen (of kan krijgen) door de zon. Pure vitamine C is onstabiel en kan schadelijk zijn, dus veel huidverzorgingsproducten bevatten een gestabiliseerde vorm van vitamine C. Zoals dit serum van The Ordinary. Doe ‘s ochtends en ‘s avonds een paar druppels aanbrengen op de huid voordat je overgaat naar de volgende stappen.

SPF, SPF, SPF!!#!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar blijf smeren. Vooral met zonneschade is het erg belangrijk. Doe na je serum ‘s ochtends een hoop SPF op je gezicht (voorkeur zonnebrand, geen foundation of getinte crèmes), en herhaal elke 2 uur. Kies het liefst voor een product met zonnefactor 30 of hoger. Your skin neeeeds it. En mocht het nog niet duidelijk zijn: ga absoluut niet in direct zonlicht zitten.

Hydraterende nachtcrème

Je huid is waarschijnlijk uitgedroogd. Gebruik daarom na je vitamine C in de avond een verzorgende nachtcrème. Ik ben fan van mijn Nivea nachtcrème met Q10. Zolang de crème een hydraterende werking heeft, is het goed. Deze nachtcrème met aloë vera lijkt me de beste optie.

Make-up remover voor de gevoelige huid

Ik raad het niet aan om make-up te dragen wanneer je huid gevoelig is door zonneschade. Als je het toch doet, zorg er dan in ieder geval voor dat je je huid niet verder irriteert tijdens het verwijderen van de make-up. Kies bij voorkeur hydraterende producten voor de gevoelige huid. Zoek vooral naar reinigingscrèmes en reinigingsmelk. Hier is een pagina met producten die geschikt zijn. Gebruik bij het wassen absoluut geen washand, want dit schuurt! Scrubs zijn ook sterk af te raden.

Hopelijk heb je met deze tips voldoende informatie om mee verder te kunnen. Vermijd alsjeblieft de zon nog een tijdje, en onthoud: het kost tijd! Heb wat geduld, gebruik de juiste huidverzorging, en je huid zal je danken.