Review The Ordinary AHA BHA peeling solution

Ik heb al jaren problemen met acne; ik heb tientallen producten, maskers en behandelingen geprobeerd. Het startte eigenlijk tijdens mijn puberteit en is daarna altijd blijven schommelen. Ik heb gelukkig ook goede periodes gehad met weinig uitbraken. Tegenwoordig komt het elke maand eventjes ‘in het klein’ terug en dan duurt het (te) lang voordat het weer verdwijnt. In mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik de gezichtspeeling van The Ordinary tegen met AHA en BHA. Ik kan alvast verklappen dat ik erg verrast was. Lees meer in deze review!

Review AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Met de volle mond heet dit middeltje van The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Er zitten dus AHA en BHA in, dit zijn zuren. (Lees een volledige gids over zuren hier.) Ik kocht het bij de Douglas voor €8,95. Prima prijsje gezien ik er al 2 maanden mee doe, en pas net op de helft ben gekomen van het flesje.

Volgens de beschrijving is de peeling goed te gebruiken tegen de volgende problemen:

  • Acne
  • Dofheid
  • Donkere vlekjes
  • Hyperpigmentatie
  • Ongelijkmatige huidstructuur

Hoe gebruik je het?

Ik gebruik de peeling 1 á 2 keer per week. De routine is als volgt: ik was mijn gezicht met water (geen cleansers of andere producten), droog mijn gezicht, en breng de peeling dan in een ruime hoeveelheid aan (ongeveer 2/3 pipetjes vol). Ik verdeel het product over mijn gezicht met mijn handen.

Ik laat het altijd 8 tot 10 minuten zitten en spoel het dan af met lauwwarm water. Ook hierna gebruik ik geen cleansers. Ik sluit het riedeltje af met een hydraterende crème en een dagcrème met SPF.

Het is belangrijk om zonnebrandfactor aan te brengen na gebruik, omdat je met de peeling de beschermende laag van je huid doorbreekt.

review AHA BHA peeling the ordinary

Effecten

Directe effecten

Meestal zie ik direct effect na gebruik. Witte en rode plekken zijn vaak kleiner geworden of vervaagd. Mijn huid kan dus ineens een stuk kalmer worden. Zó fijn.

Langetermijn effecten

Ik gebruik de peeling nu al 2 maanden. In deze periode heb ik gemerkt dat aan één zijde van mijn gezicht geen uitbraken meer ontstaan (hiervoor was dit al de ‘minder erge’ zijde). Andere uitbraken op mijn gezicht verdwijnen meestal ook na gebruik, maar die kunnen weleens terugkomen. Deze ‘vaste’ plekken waar uitbraken terugkomen, vooral op mijn kaak, zijn veel minder erg geworden.

Andere onzuiverheden, zoals bultjes en vlekjes, zijn ook minder. Mijn huid is in het algemeen veel egaler geworden. Ik voel me hierdoor ook oprecht zelfverzekerder. Ik ben zo blij dat ik dit product heb gevonden!

review AHA BHA peeling the ordinary

In het kort: ik ben mega blij met deze peeling, en hij is ook betaalbaar! Ik ga deze zeker nog eens aanschaffen. Je kan de peeling hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *