Review jojoba olie van You Madu

Een tijdje terug kreeg ik een flesje jojoba olie van You Madu om te proberen. Dit is een vloeibare wax uit de jojobaplant, en deze kan je gebruiken voor de verzorging van je huid en haar. Ik had het zelf nooit geprobeerd, maar het kan vele voordelen hebben. In deze review licht ik toe wat jojoba olie is, hoe je het kan gebruiken, en wat het de afgelopen weken heeft gedaan voor mijn huid.

review jojoba olie van You Madu

Wat is jojoba olie en hoe gebruik je het?

Zoals ik net al heb benoemd, jojoba olie is een vloeibare wax uit de jojobaplant. Om precies te zijn, een wax dat uit de zaden van de jojobaplant geperst wordt. Het zit vol met antioxidanten en vitaminen, zoals Vitamine A, D, E, en zink. De samenstelling is vergelijkbaar met de lichaamseigen talg. Daarom kan jojoba olie goed helpen tegen acné en een droge huid. De jojoba olie van You Madu is koudgeperst, en heeft geen toegevoegde chemische stoffen.

Je kan de jojoba olie op meerdere manieren gebruiken. Je kan onder andere een paar druppels olie over heel je huid of haar verdelen als onderdeel van je ochtend- en/of avondroutine. Je kan het ook mixen met andere producten, om zo een haarmasker of gezichtsmasker te maken. Op de website van You Madu staan deze “recepten” kort beschreven.

You Madu jojoba olie

Mijn ervaring met jojoba olie van You Madu

Ik ben tot nu toe erg content met de werking van de jojoba olie. Ik doe ‘s ochtends en/of ‘s avonds, na het gebruik van een cleanser en toner, een paar druppels op droge en gevoelige plekken van mijn gezichtshuid. Het doseren blijft een lastig dingetje (ik weet nooit hoeveel ik nodig heb), maar de olie trekt gelukkig snel in. Het voelt ook heel natuurlijk, net alsof het lichaamseigen is.

De afgelopen weken heb ik gemerkt dat de jojoba olie helpt tegen mijn droge huid, vooral na het cleansen. Het helpt tegen een ‘trekkerig’ gevoel en schilfertjes. Ik merk ook dat mijn acné gevoelige plekken minder geïrriteerd zijn na het cleansen, wanneer ik de olie direct hierna gebruik.

Ik heb ook het idee dat mijn talgproductie na deze paar weken iets lager is gaan liggen, maar er zijn meerdere factoren die hieraan kunnen bijdragen (sport en voeding bijvoorbeeld). Qua acné merk ik vooral dat mijn acné niet meer diep in de huid zit, maar juist aan het oppervlak. Dit is veel makkelijker te behandelen dan onderhuidse cysten, en het is een stuk minder pijnlijk. Verder is mijn acné een klein beetje afgenomen. Hier heb ik echt nog aanvullende producten voor nodig.

Wat ik vooral fijn vind, is om de olie over het gehele gezicht aan te brengen voor het slapen; mijn huid voelt dan ‘s ochtends heel opgeleefd en zacht.

ervaring jojoba olie

Conclusie

Ik vind de jojoba olie van You Madu een zeer fijne toevoeging aan mijn dagelijkse beauty routine. Het werkt vooral goed tegen een droge en vermoeide huid. Het heeft echter niet zoveel effect gehad op mijn acné. Opgeteld is mijn huid er wel beter van geworden. Ik kan de verzorgende werking goed gebruiken in deze tijd van het jaar.