Review Clinique superdefense SPF 40 dagcrème

Mijn verjaardag zit er bijna aan te komen. Ik word in februari alweer 24 jaar oud… Mijn ‘veertiende’ leek nog zo kort geleden. Waar blijft de tijd? Op het internet lees ik nu continue horrorverhalen, over hoe het vanaf je 25ste alleen maar downhill gaat met je lichaam en huid. Een beetje uit angst, en een beetje uit liefde voor mijn huid, kocht ik daarom de Clinique superdefense SPF 40. Zal ik de tijd daarmee kunnen vertragen? Waarschijnlijk niet, maar ik heb hier in ieder geval een review over wat het doet met mijn huid.

review clinique superdefense spf 40 dagcreme

Review Clinique superdefense dagcrème

Op het potje staat dat deze dagcrème helpt tegen een vermoeide huid en de eerste tekenen van huidveroudering. Het is een multi-correcting gel, die je ‘s ochtends op de huid smeert. De SPF 40 helpt daarnaast tegen het verouderen van de huid en eventuele pigmentatie.

Ik kocht de dagcrème zelf bij Zalando, maar hij is ook verkrijgbaar bij o.a. Douglas en ICI PARIS XL. De normale verkoopprijs is ongeveer €32 voor 30ml, maar zelfs met korting is dit de duurste crème die ik ooit heb aangeschaft.

Eerste indruk

De gel voelt heel zacht en verkoelend op de huid. Je hebt een klein beetje nodig voor het hele gezicht, en dat is maar goed ook voor de prijs… Verder heeft de dagcrème een siliconen gevoel. Crèmes (met en zonder SPF) die ik eerder heb geprobeerd voelen vaak als een dik zonnebrand-smeersel. Ik vind dit dunne/ siliconen gevoel daarom wel fijn.

De dagcrème heeft verder geen sterke geur. De verpakking benoemt dat het product geen parfum bevat.

review clinique superdefense dagcreme

Effect (met en zonder make-up)

Ik heb een acné-gevoelige huid met soms pijnlijke plekjes. De Clinique superdefense gel irriteert deze plekjes niet (OMG)! Dit komt onder andere doordat het aanbrengen heel smooth gaat en de gel geen parfum bevat. De hydratering vind ik ook heel prettig op deze plekjes, en de SPF 40 beschermt de gevoelige plekken van de zon. Ook de droge plekken in mijn gezicht krijgen meer verzorging met deze dagcrème. Echt álles wordt aangepakt.

Gedurende de hele dag blijft de dagcrème een beetje liggen op de huid. Het is gelukkig niet vet of nat, maar ik voel dat er een (siliconen) laagje is dat ‘plakt’. Ik ervaar hier overigens geen last van!

Als ik make-up draag heeft dit ‘plakkerige’ gevoel zijn voordelen; mijn make-up is één met de huid en is lang houdbaar. Ik gok dat dit komt door de glycerine in de gel. Dit spul zit namelijk ook in veel primers, en in die ene aftershave balm die NikkieTutorials ons een paar jaar geleden aansmeerde als holy grail.

clinique superdefense spf 40

Conclusie

Ik heb de dagcrème in de winter gekocht, dus ik heb nog niet uitgebreid kunnen testen hoe goed de SPF werkt. Al kan ik wel zeggen dat de Clinique superdefense SPF 40 fijn is voor de gevoelige én droge plekken van mijn huid, en dat het ook fantastisch werkt als make-up primer. Met de SPF 40 in de dagcrème hoop ik voor altijd 23 te blijven (of althans er zo uit te zien!).

Waardering: 4.5 uit 5.