review byron bay suncare

Review Byron Bay Suncare: hit or miss?

Ik kreeg laatst een heerlijk pakketje binnen met een paar zonbeschermingsproducten van het merk Byron Bay Suncare. Nu het zonnetje eindelijk weer schijnt, heb ik de producten uitgebreid kunnen testen!  De producten hebben veel moeten doorstaan: zon, water, wind en zweet… Hebben ze het gered? En raad ik ze aan? De volledige review Byron Bay Suncare lees je hier!

review byron bay suncare

Byron Bay Suncare – Tan Activator lotion sunspray

Dit is het eerste product dat ik testte: de lotion sunspray. Ik was hier erg benieuwd naar, doordat er heel groot “tan activator” op de voorkant staat. Volgens Byron Bay Suncare bevatten de lotions een bronzing stimulator voor diepere bruining, terwijl je alsnog beschermd bent tegen schadelijke straling van de zon. Het klinkt ideaal!

Ik heb zelf een lotion met factor 15 ontvangen, maar factor 30 is ook verkrijgbaar. Ik kan erg snel verbranden en ik ben bang voor rimpels, dus ik vind zonbescherming erg belangrijk. Ik wist van tevoren niet zeker of factor 15 wel genoeg zou zijn voor mijn melkflessen.

De testfase

Wat mij als eerste opviel aan de lotion toen ik het aanbracht, was dat hij lekker rook! Ik heb dit nooit eerder ervaren met zonbeschermingsproducten: ik vind dat de meeste stinken. Deze ruikt juist een beetje zoetig. Toen ik de lotion vervolgens uitsmeerde, merkte ik dat het al snel transparant werd. Eindelijk een lotion die snel uitgesmeerd is!

review byron bay suncare
Het aanbrengen van de lotion sunspray.
review byron bay suncare
De lotion is uitgesmeerd! Zie jij nog iets?

Na het uitsmeren zag ik weinig glans op mijn armen. Ze plakten ook niet. Ik vind dit heel fijn! Op mijn gezicht is het echter een ander verhaal: mijn gezicht glansde nogal rond de T-zone, terwijl ik mijn gezicht net voor het aanbrengen gewassen had. Het leek ook iets meer te plakken in die zone. Ik denk dat de mix van mijn (licht) vettige huid en de lotion zorgt voor extra glans, maar het is gelukkig niet zo erg in vergelijking met andere lotion sunsprays.

In de zon

Vervolgens heb ik een hele middag in bikini besteed met de lotion sunspray en ik heb nooit last gehad van plakkerigheid of glans, voor zover ik dat in de gaten had. Ik heb me meerdere malen ingesmeerd en ik heb me (op de plekken waar ik dit deed) niet verbrand. Het verbaast me dat factor 15 me nog zo goed heeft kunnen beschermen! Op mijn schouders moest ik wel extra voorzichtig zijn en heb ik af en toe een product met factor 30 aangebracht: weet wat jouw huid nodig heeft!

review byron bay suncare

Hoe zit het met de tan activator?

Ik zou echt niet kunnen zeggen of het iets voor me heeft gedaan. Ja, ik ben bruiner na een hele middag in de zon gelegen te hebben. Echter, mijn benen waren melkflessen toen ik de zon in ging en ze waren het nog steeds toen ik er uit ging. Ik heb me wel vergeleken met twee prachtig gebruinde meiden naast me…

Byron Bay Suncare – hair & scalp sunspray

Het leek me een erg uniek en fijn product: een sunspray voor je haar en scheidingslijn! Ik heb me vroeger vaak verbrand aan mijn scheidingslijn en sinds ik mijn haren geverfd heb, wil ik de kleur kunnen beschermen. Deze sunspray zou me hierbij moeten helpen.

De spray is enkel verkrijgbaar met factor 20 en dat is hoger dan de lotion die ik heb ontvangen. Dat vond ik een beetje gek, maar dat verandert natuurlijk niets aan mijn mening over dit product.

De testfase

Ik wilde voorzichtig beginnen en de spray eerst testen op mijn haarpunten. Mijn haarverf zit alleen in de punten, dus voor mij leek het prima om het zo te proberen. Ik merkte helaas al gauw dat mijn haar zich begon te verdelen in stukken: het werd vet. Ook vond ik deze spray niet lekker ruiken.

review byron bay suncare
Mijn haar verdeelt zich in stukken…
In de zon

Ik heb er niet veel meer naar omgekeken nadat ik het had aangebracht; ik was überhaupt vergeten dat de spray in mijn haar zat. Aan het einde van de dag kon ik het met gemak weer uitspoelen. Ik vertrouw erop dat de spray goed beschermt tegen verkleuring door de zon en door de vettigheid zal je haar niet zo snel uitdrogen. Als dit dingen zijn waar jij je zorgen over maakt, zal ik je dit product aanraden. Ikzelf vind het niet veel meerwaarde hebben.

review byron bay suncare

Recap review Byron Bay Suncare

Ik vind de lotion sunspray erg fijn in gebruik, maar ik weet niet zeker of de tan activator werkt. Ik ga deze lotion in de toekomst vaker gebruiken. Ik raad hem zeker aan!

De hair & scalp sunspray vond ik niet veel meerwaarde hebben, maar als je graag je haar wil beschermen van verkleuring en uitdroging: this is your guy.

De producten zijn verklaarbaar op byronbaysuncare.com, bij het Kruidvat en bij de Trekpleister. De lotion sunspray factor 15 kost €13,99 en de hair & scalp sunspray kost €9,99.

Wat is jullie eerste indruk van deze producten?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
Facebook

4 gedachtes over “Review Byron Bay Suncare: hit or miss?”

  1. Ik heb nog nooit wat van dit merk gebruikt. Lijkt me wel een fijn merk, vooral de normale zonnebrand. Jammer dat die voor het hoofd niet goed werkt.

  2. Ik vind de producten er zo lekker zomers uit zien! Alsof je op een zonnig eiland vertoeft :). Ik heb deze producten ook hier thuis om te testen (maar dan factor 30), dus binnenkort ga ik mijn review schrijven. Ben benieuwd wat ik er van ga vinden!

  3. Ik heb nog nooit iets van dit merk gebruikt, maar de zonnebrand klinkt fijn! Factor 15 is denk ik voor mij ook niet genoeg, meestal gebruik ik factor 50.

  4. Ik heb deze zonnebrand ook! Ook de factor 15 versie. Ik ben er super blij mee moet ik zeggen. Ik vind inderdaad ook veel soorten zonnebrand stinken en dat vind ik echt heel vervelend. Deze ruikt daarentegen wel goed en is ook niet zo sterk qua geur, heel fijn! En het allllerbelangrijkste: hij plakt niet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *