Review Benefit ‘Benetint’ lip-/cheekstain

Voor mijn verjaardag kreeg ik een Benefit ‘Life of the party‘ set. Daar zaten een aantal hele leuke producten van Benefit in, onder andere de bekende Benetint. Dit is een roze lip- en cheekstain. Ik heb hem nu een aantal keren gebruikt en schrijf graag over mijn ervaringen met dit product. Ben je nieuwsgierig naar dit kleine wonder?

DSC06517

Ten eerste viel het me op dat het product extreem waterig is. Dat is niet erg, maar ik vind het wel eng! Als je het product te schuin houdt, zou zomaar alles eruit kunnen gaan! Door de waterigheid is het product op de huid ook niet zo rood als je zou denken bij de eerste indruk. Het is een beetje roze op de huid. Het is dus niet erg gepigmenteerd, waardoor deze roze kleur erg subtiel en natuurlijk blijft.

DSC06516.JPG

dsc06519-2

Toen ik het voor het eerst op mijn lippen ging gebruiken viel het me op dat het product snel opdroogt (dat is ook de bedoeling) en je lippen ook droog maken. Dit is geen probleem als je lippen gezond en gehydrateerd zijn, maar houd er rekening mee dat het wat ongemak kan veroorzaken als je er gevoelig voor bent. Wellicht kan een lippenbalsem dit probleem oplossen.

Ik vond het effect op de lippen in ieder geval wel erg mooi. Het effect is extreem subtiel en onopvallend, maar het geeft zeker een ‘natural beauty’-idee. Je verandert zeer weinig aan jezelf, maar je ziet er toch een stuk stralender en vooral gezonder uit.

dsc06520-2
Benetint direct aangebracht op de huid.
dsc06521-2
Benetint verdeeld over de huid en opgedroogd.

Zoals je op de bovenstaande foto’s kunt zien, dringt het product in de fijne lijntjes. Op de lippen en de huid heb je daar weinig last van als je het goed uitsmeert. Helaas worden velletjes op de lippen wel beter zichtbaar door dit product. Daarnaast moet je er op letten dat je het product niet op de huid naast de lippen aanbrengt, want de huid zal lichtroze worden terwijl het contrast met de lippen blijft: het ‘overlinen‘ van de lippen kan dus niet met dit product.

DSC06553 (2).JPG

Het product heeft dus zijn voor- en nadelen. Ik gebruik hem zelf zeer weinig, omdat ik liever lippenstift gebruik als ik mijn lippen meer kleur wil geven. Het is wel een leuk hebbeding voor in je (school)tas, want je kan hem er altijd bij pakken als je iets meer kleur in je gezicht wil hebben en er tegelijkertijd natuurlijk uit wil blijven zien. Dit kunnen we volgens mij allemaal wel gebruiken in de koude herfst- en wintermaanden.

De Benetint Mini is te koop voor €12,00 bij Douglas. Heb jij de Benetint weleens geprobeerd? Wat is jouw ervaring met dit product?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

10 gedachtes over “Review Benefit ‘Benetint’ lip-/cheekstain”

  1. Ik vind hem een supermooi naturel effect geven op je lippen! Jammer dat hij wat uitdrogend werkt, dat is voor mij al een afknapper want deze tijd van het jaar blijf ik maar lipbalsem smeren… ik ben benieuwd hoe hij het als blush doet?

  2. Ik vind het wel een mooi effect geven op je lippen! Lijkt me wel een fijn product, maar weet niet of ik hem er vaak bij zou pakken aangezien ik ook liever lipsticks gebruik!

  3. Het staat je prachtig! Ik bins het ook een heel mooie kleur trouwens. Maar dus niet handig voor mij in dit seizoen, want dan ben ik altijd gezegend met droge lippen en velletjes. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *