Nighttime skincare routine september 2020

Het is weer tijd voor een skincare update! Het weer is op dit moment erg wisselvallig. Mijn huid gaat zich hierdoor anders gedragen. Ik heb mijn skincare routine geüpdatet om mijn droge en vettige huid te kunnen onderhouden onder deze nieuwe omstandigheden. Lees je mee?

skincare routine

Nighttime skincare routine

Mijn routine is gebaseerd op een vettige, maar droge, huid. Door het wisselvallige weer is het moeilijker om mijn huid vetvrij (en acné-vrij) te houden zonder het compleet uit te drogen. In mijn nieuwe routine heb ik dus een extra focus op hydratatie en verzorging naast de cleansing. De onderstaande producten gebruik ik nu z.g.a. elke avond op volgorde:

  1. Kiko Green Me Facial Cleansing bar
  2. Kiehl’s Calendula Herbal Extract Toner
  3. Nivea nachtcrème Q10 power
  4. Kiehl’s buttermask Overnight Lip Treatment
  • skincare nighttime routine september 2020

Ik vind de Kiko cleansing bar ontzettend fijn om mijn huid mee te cleansen, maar het droogt de huid uit. De toner met kamille droogt helaas ook een beetje uit, ook al heeft het een licht verzorgende werking en bevat het geen alcohol. Ik breng de toner alleen aan op de probleemgebieden. Daarna smeer ik een ruime hoeveelheid Nivea nachtcrème op mijn huid. En wanneer ik in bed lig, breng ik nog even wat extra verzorging aan op mijn lippen met het Kiehl’s lipmaskertje. En dat is het!

Sinds ik deze routine aanhoud, is mijn acné afgenomen, en blijft mijn huid gedurende de dag minder vettig en minder droog/trekkerig.