g.m. collin cleanser

Eerste indruk G.M. Collin Sensiderm Cleansing Oil

Een paar weken geleden kreeg ik een cleanser van G.M. Collin opgestuurd. Het kwam precies op het goede moment, omdat ik thuis geen andere gezichtsreinigers meer had liggen. Ik gebruikte ook al maanden een (goedkope) cleanser, en ik kan eigenlijk niet zeggen of ik erg tevreden was met dit product. Tijd om iets nieuws te proberen, dus! Lees hier meer over mijn eerste kennismaking met G.M. Collin.

g.m. collin cleanser

Wat is G.M. Collin?

G.M. Collin ontwikkelt en verkoopt huidverzorgingsproducten. Deze producten zijn vegan en dierproefvrij. Ze steken veel tijd in duurzaamheid en streven naar klimaatbescherming door bijvoorbeeld alles lokaal te produceren. Het bedrijf zit in Canada, maar hun producten zijn over meerdere plekken op de wereld te verkrijgen. Alle producten kan je vinden en kopen op hun Nederlandse website: gmcollin.nl.

Sensiderm Cleansing Oil van G.M. Collin

Deze gezichtsreiniger op basis van olie bevat onder andere Sophora Japonica bloemextract en arganolie. Het is speciaal gemaakt voor de gevoelige huid, maar kan voor elk ander type huid ook worden gebruikt. Het verwijdert opgehoopt vuil en (waterproof) make-up.

De cleanser heeft een handig pompje waarmee je precies genoeg product in je handen kan doen. Het product voelt in eerste instantie erg vettig. Het ruikt wel enorm heerlijk – het doet me denken aan babyproducten. Het ruikt heel herkenbaar, maar ik kan het niet helemaal plaatsen; het is zoetig en bloemig.

Door de vettige eigenschappen van de cleanser, is het erg gemakkelijk om (waterproof) mascara en stugge lipstick te verwijderen. Met roterende bewegingen gaat dit het makkelijkst. Ik probeer wel op te letten dat ik niet teveel van het product in mijn ogen krijg, dit voelt namelijk niet zo fijn.

Wanneer je een beetje water toevoegt, wordt het product omgetoverd in een witte cleansing melk. Dit voelt het tegenovergestelde van vettig aan. Het ‘spoelt’ als het ware al het vuil weg. In deze tussenstap maak ik nog wat roterende bewegingen over mijn gezicht, om vervolgens alles af te spoelen met (lauw)warm water.

Na het wassen voelt mijn huid schoon, niet vet, niet droog, juist lekker zacht. Mijn huid voelt na gebruik verzorgd, in plaats van “gestript” en uitgedroogd zoals veel andere cleansers dat bij mijn huid doen. Ik vind het daarom erg fijn om deze cleanser te gebruiken, en ik zou het anderen zeker aanraden! De prijs is wel een flinke investering helaas, maar je kan gelukkig een hele poos met de fles doen.

cleanser gm collin

De Sensiderm Cleansing Oil kost €47,95 en is hier te koop.