Tips voor de perfecte date! ♥

Hey!

Veel mensen hebben nog niet veel gedated en/of zij zullen het misschien een beetje ‘awkward’ vinden en weten misschien ook niet wat te doen. Een (eerste) date kan ook wel erg spannend zijn en ik heb wat tips voor je om het zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken.

1. Ga iets doen wat je beiden leuk vindt
Het spreekt misschien voor zichzelf, maar ga iets doen wat je beiden ziet zitten. Ik stel voor om geen romantische film te gaan kijken, want jongens (en meiden zoals ik) vinden dat verschrikkelijk en dat laat wellicht een negatieve indruk achter. Een film kijken over het algemeen vinden de meeste mensen wel leuk. Een horrorfilm werkt ook goed, maar ga dat niet kijken als je dat liever niet hebt. Dan voel jij je niet comfortabel en dan bestaat de kans dat je de ander niet leuk gaat vinden. Verder kun je nog samen wat gaan eten of een wandelingetje maken om elkaar te leren kennen.

2. Wees jezelf
Het gebeurt weleens dat je je anders voordoet om een goede indruk achter te laten, maar dat is wel het laatste wat je moet doen op een date! Je wil leuk gevonden worden om wie je bent en niet om wie je niet bent. Wat heb je aan een relatie waarin je niet jezelf kunt zijn? Daarbij wil je sowieso niet met mensen omgaan die de echte jij niet leuk vinden.

3. Zenuwachtig zijn is niet erg
Een eerste date is natuurlijk hartstikke spannend en dan kun je van tevoren al wat kriebels voelen. Je hoeft je daar niet voor te schamen en je moet niet bang zijn dat de ander dat niet leuk gaat vinden. Waarschijnlijk voelen ze zich gevleid dat je nog een beetje zenuwachtig bent aan het begin. Probeer wel te voorkomen dat je niks durft te zeggen, want dat is voor beiden geen plezier. De zenuwen verdwijnen vanzelf en dan loopt alles een stuk beter.

4. Probeer niet negatief te zijn
Het is belangrijk dat je complimentjes accepteert en geen negatieve dingen over jezelf zegt. Je komt zo namelijk een stuk zelfverzekerder en gelukkiger over. Probeer ook te vermijden dat je negatieve dingen over anderen zegt, want dat kan de indruk geven dat je zeurt of achter de rug van je date om ook vervelend over diegene praat. Natuurlijk kun je kritiek hebben op iemand, maar op een eerste date is de ander belangrijker dan andere mensen.

5. Vraag maar raak
Op je eerste date ken je elkaar waarschijnlijk nog niet zo goed, dus je kunt aardig wat vragen stellen. Vraag bijvoorbeeld iets over zijn/haar opleiding en/of werk of muziekstijl. Makkelijke vragen leiden vaak tot urenlange gesprekken. Open vragen of vreemde vragen zijn ook zeker ijsbrekers. Je leert elkaar ook nog eens goed kennen en het is altijd leuk om te merken dat iemand interesse in je heeft, dus dat is mooi meegenomen.

Ik wens je veel succes op je volgende date!
xxx Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *