shoppen in India

Shoplog India: wat is daar te koop?!

Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik net terug uit India. Ik ben daar ongeveer twee en een halve week geweest met mijn vriend. We hebben daar een groep vrienden die ons de eerste en laatste dagen hebben rondgeleid; onder andere naar grote shopping malls en markten. Daarnaast zijn mijn vriend en ik zelf ook gaan shoppen en heb ik nog wat cadeaus gekregen. Lees hier wat en waar je kan shoppen in India!

shoppen in India

DLF Mall of India: Colorbar

DLF Mall of India is het grootste winkelcentrum van India en is te vinden in Delhi. Ze hebben grote bekende winkelketens, zoals de Sephora en Levi’s, maar ook kleinere winkels. Je kan hier dus alles vinden van internationaal tot traditioneel.

Ik heb zelf enkel makeup gekocht bij mijn bezoek aan de DLF Mall of India: twee single oogschaduwen van Colorbar. Het zijn flow en float uit de feel the rain collectie. Ik heb hier later nog glitters aan toegevoegd uit dezelfde collectie, in de kleur dewy. Deze kocht ik echter in het World Trade Park, wat ik hierna bespreek.

colorbar India

colorbar India

colorbar India

World Trade Park: Chumbak, Inglot, the Body Shop & Pure

Het World Trade Park is een ongelofelijk groot winkelcentrum in Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Het is een heel nieuw en modern gebouw, maar de helft staat nog leeg: zo nieuw is het nog. Ze hebben al wel heel veel leuke winkels en ik heb er uitgebreid kunnen shoppen.

Chumbak

Chumbak betekent letterlijk ‘magneet’ en ik zal je zeggen dat ik erg aangetrokken was door deze winkel! De Chumbak is een winkelketen met kleding en lifestyle items. Alles heeft vrolijke patronen en kleuren en ik wilde beslist niet naar huis gaan zonder dat ik daar spullen had gekocht. Ik kocht een telefoonhoesje, een ananaskussen en een kussenhoes! Helaas is de winkel alleen in India te vinden…

chumbak phonecase

chumbak india
Ananaskussen en kussenhoes (rechts)
Inglot

Wie ben ik zonder makeup te kopen? Toen ik de Inglot winkel tegenkwam in het winkelcentrum ben ik gelijk losgegaan: ik heb twee loose eyeshadows en twee eyeshadow pans gekocht. Inglot is niet de goedkoopste, ook niet in India, dus dit was even een puur verwen-moment voor mij. Mijn vriend accepteert mijn hobby gelukkig en stond geduldig te wachten. 🙂

inglot india

inglot india

The Body Shop

Ik heb de mogelijkheid om in mijn woonplaats naar the Body Shop te fietsen, en toch kocht ik iets toen ik het in India zag. Ik kocht de shower gel in vineyard peach: het ruikt naar perziksnoepjes!

the bodyshop india

Pure (Home + Living)

Mijn vriend en ik vonden het wel leuk om bij een woonwinkel te kijken in het winkelcentrum. Dit winkeltje had vooral accessoires, zoals potjes en kussens, en wij vonden daar een heel leuk geurkaarsje. We namen hem maar mee, want why not? Hij is leuk en ruikt lekker!

pure india

Lokale markten en shops

Er zijn bepaalde markten in India die erg leuk zijn om te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn Dilli Haat in Delhi en de markt in Agra. Ik heb vooral sieraden gekocht bij de marktjes en smalle shops.

markets india
Alle accessoires die ik bij elkaar heb geschraapt op markten (en als cadeau heb gekregen). 🙂
marmer india
Marmeren olifantje uit een souvenirshop
dilli haat
Clutch/schoudertasje van de Dilli Haat
stickers
Stickers/tattoos van verschillende shops
fake naked smoky
En… een neppe Naked Smoky! Ik had de echte versie al in huis, dus het leek me wel tof om deze met elkaar te vergelijken.

Ik heb naast al deze spullen nog twee palazzobroeken gekocht, maar deze waren van slechte kwaliteit en zijn kapot gegaan… Mijn moeder heeft er ondertussen al een kunnen fixen (yay mom!), maar ik heb er dus geen foto’s van gemaakt.

Conclusie: er is meer te krijgen in India dan je zou denken. Ik ben tot nu toe erg tevreden met mijn aankopen en ik kan niet wachten om een real vs fake artikel te maken met de neppe Naked Smoky!

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
– Facebook

8 thoughts on “Shoplog India: wat is daar te koop?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *