Tomorrow is the (birth)day!

Hey!

Het is vandaag 1 januari en dat betekent dat ik morgen 18 jaar op deze wereld ben! Dat betekent dat ik meer verantwoordelijkheden heb, mezelf volwassen mag noemen, legaal drank kan kopen en naar foute party’s mag. Ik heb er zin in!


Ik geef aankomende vrijdag een feestje voor vrienden en zondag mag familie mij komen feliciteren. 18 jaar klinkt gelijk heel wat, maar ik voel me niet veel ouder dan een aantal jaar geleden! Ik denk dat de middelbare school daarbij meespeelt. Sinds mijn twaalfde zit ik al op dezelfde school en dan blijf je voor je gevoel een beetje hangen op het moment dat je de bovenbouw in ging. Ik moet er niet aan denken om nog een jaar langer op de middelbare school te blijven! Gelukkig heb ik veel kans om dit schooljaar te slagen van het VWO. Mijn cijfers zijn best goed.

Het leuke is dat ik al weet wat ik vannacht ga krijgen voor mijn verjaardag van mijn ouders. Ik hou het nog heel even geheim, maar ik beloof dat ik het snel laat weten! Ik kan niet wachten om het te laten zien. Ik ben nu al helemaal happy.

Maar ik ben dus morgen officieel 18 jaar oud. Ik zou mogen autorijden… Als ik een rijbewijs had. Ik heb het geld (en de tijd) nog niet kunnen vinden voor rijlessen en ik denk dat het nog wel even duurt voordat ik eraan begin. Ik voel de behoefte ook nog niet om te lessen. 
Ik mag nu ook eindelijk stemmen! Democratie maakt mij gewoon blij. We hebben er voor gevochten, mensen! Ik laat mijn mening met plezier horen. Alles voor een goede toekomst…
Een zorgverzekering komt ook nog even om de hoek kijken, maar dat heb ik natuurlijk al geregeld.

Veel dingen veranderen dus. Het gene waar ik het meest naar uitkijk, is reizen. Ik heb mezelf voorgenomen geld te sparen en dan allerlei reisjes te gaan maken. Mij maakt het niet uit als ik alleen moet gaan. Mijn leeftijd zal daarbij in ieder geval geen probleem meer zijn.

Ik hoop dat dit een goed jaar wordt.
xxx Evy

0 thoughts on “Tomorrow is the (birth)day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *