persoonlijk

Persoonlijk: nu even over mij!

Het is al meer dan een maand geleden dat ik een update gaf over mijn persoonlijke leven. Daarin vertelde ik jullie dat ik het erg druk had met de uni en reizen. Het zijn leuke en ook stressvolle tijden die ik op het moment meemaak en gelukkig zijn er zat dingen waar ik naar uit kijk. Vandaag vertel ik jullie wat ik nu precies aan het doen ben: mijn studie, mijn hobby’s en meer. Ik heb namelijk het idee dat ik, ondanks dat dit mijn website is, het te weinig over mezelf heb.

persoonlijk

Oke, dus wat doe ik?

Ik ben momenteel student. Ik zit nu aan het einde van mijn tweede jaar van de bachelorstudie Psychologie. Ik vind mijn studie ontzettend interessant en ik ben blij dat ik in één keer de juiste studiekeuze heb kunnen maken. Ik probeer me binnen mijn studie te focussen op ‘de hersenen’. Lekker algemeen, maar dat is wat mijn studiepad inhoudt.

In de toekomst wil ik (het allerliefste) de master neuroscience and cognition gaan doen. Ik vind het maar gek om dit zo openbaar te zeggen, want ik maak me altijd zorgen dat ik niet toegelaten ga worden. Dat is ook de reden dat ik me buiten mijn studie om ook bezig houd met ervaring opdoen en mijn kennis verbreden. Ik ben lid van het Honours college op de universiteit, waardoor mijn studie net wat zwaarder gemaakt wordt. (Klinkt heel dramatisch, maar het is heel leuk en leerzaam!) Daarnaast ga ik binnenkort ook stage lopen en lesgeven buiten mijn lesprogramma om.

Ja, ik ben de oorzaak van mijn eigen drukte. Maar ik heb er veel aan!

Mijn thuissituatie en konijn

Ook in mijn eigen omgeving krijg ik nog weleens de vraag hoe mijn thuissituatie er precies uitziet, omdat dit in de laatste jaren veel afgewisseld is geweest. Momenteel woon ik samen met mijn vriend en met mijn konijn. Ik zit dus niet meer op kamers en ik woon al anderhalf jaar niet meer bij mijn ouders. De tijd gaat snel!

Verder zijn mijn huisgenootjes echte schatjes: mijn vriend is altijd lief voor me en mijn konijn rent me altijd achterna. Mijn konijn, Royke, is maar een bang beestje en hij heeft eindelijk het zelfvertrouwen gekregen om het hele huis door te huppelen en te springen. Het maakt me heel blij om Royke zo gelukkig te zien. En mijn vrienden volgens mij ook, want die spam ik vol met snaps van hem!

Tijd voor hobby’s

Ondanks alle tijd die ik besteed aan mijn studie, leuke mensen en Royke, probeer ik altijd nog tijd te maken voor mijn hobby’s. Het lukt echter niet altijd. Zo heb ik jaren veel tijd gestoken in danslessen en danswedstrijden en nu kom ik maar sporadisch opdagen bij mijn dansvereniging. Ik vind het vervelend om constant weer af te zeggen, maar ik moet aan mijn prioriteiten denken.

Makeup is ook een dingetje. Ik hou zóóóveel van makeup, maar ik heb ongeveer een keer per week de tijd om uitbundig mijn makeup te doen. Soms maak ik nog wel eens snel wat swatches of draag ik lipstick om mijn verslaving te voeden, maar ik wil graag meer! Ik heb er zoveel geld aan besteed; dan moet ik het wel gebruiken!

Om daarop terug te komen: ik draag naar school vaak niet meer dan mascara en wenkbrauwpoeder. En soms dat niet eens. Verbaasd? Ik heb gewoon niet de energie om om zes uur ’s ochtend op te staan en geen plezier te hebben in het aanbrengen. Als ik haast heb, kan ik ook nog wel eens iets laten vallen…

kapot palette

“Gezonde spanning”

Dat is wat ik standaard zeg tegen mensen die vragen hoe ik me voel over de dingen die ik ga doen. Het lesgeven, de stage, en binnenkort mijn reis naar India: ik heb veel gezonde spanning! Ik kijk er naar uit en ben toch wat gespannen over het beloop. In die zin heb ik nog redelijk veel zelfvertrouwen: ik geloof dat het allemaal goed komt.

En dat vind ik toch wel een mooie afsluiting van dit persoonlijke artikel. Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen wat ik daadwerkelijk doe en wil. Misschien begrijpen jullie dan ook meer de ‘context’ van alles wat ik zeg en laat zien.

Als jullie meer willen weten over mijn leven, hoor ik dat graag!

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
Facebook

2 thoughts on “Persoonlijk: nu even over mij!

  1. Wat super knap dat je Honours Academy doet, daar heb ik echt bewondering voor! Maar ik kan me voorstellen dat het ook wel stress oplevert. Maar zoals je zelf ook al zegt: het komt allemaal wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *