Jodhpur India

Persoonlijk: de eerste week in India

De eerste week in India is alweer voorbij. Meer dan dat zelfs. Het leek me leuk om een kleine update te plaatsen, voordat ik terug kom naar Nederland. Als je zin hebt om mijn dromerige vakantiefoto’s te zien, lees dan verder!

Jodhpur India
Jodhpur

Tot nu toe zijn we in New Delhi, Nawalgarh, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur en Deogahr geweest. Dat is een mond vol! De mooiste steden zijn tot nu toe Jodhpur en Udaipur geweest, al heeft elke stad wel iets moois.

Jaisalmer India
Kamelen rijden in Jaisalmer

In New Delhi hebben mijn vriend en ik afgesproken met wat Indiase vrienden. We hebben daarnaast ook nieuwe mensen ontmoet. We zien ze hopelijk weer aan het eind van de reis.

Lotus temple delhi
Lotus tempel in Delhi

Delhi is een bijzondere stad, maar niet te vergelijken met de andere steden die we tot nu toe bezocht hebben. Het is ongelofelijk groot, een beetje verwesterd, en er zijn veel bedelaars.

Nawalgarh daarentegen, is een klein stadje met veel boeren en een aantal ‘Haveli’s’. Dat was even wennen.

Haveli India
Een Indiase Haveli

In Jaisalmer konden we kamelen rijden. Dat was super tof! Jaisalmer is de stad van het zilver, dus daar kocht/kreeg ik een zilveren ketting. (Hoe noem je dat als je het gedeeltelijk betaalt?) Later heb ik hier nog een olifanten bedeltje bij gekocht. Ik ben er heel erg blij mee.

Zilver Jaisalmer
Zilver uit Jaisalmer

In Jodhpur hebben we een snelle city tour gedaan en ge-ziplined in het bekende fort binnen de stadsmuren. Dit gedeelte is al een paar eeuwen oud; de rest van de stad is nieuwer en bijna geheel blauw!

Jodhpur fort
Jodhpur fort met zicht op de stad

In Udaipur, ‘Venice of the east’, heb ik henna laten zetten. Ik ben daar helemaal dol op! We zijn in Udaipur ook nog langs verschillende tempels en andere bezienswaardigheden geweest. We hebben maar weinig tijd in elke stad, dus we moeten veel op een dag doen.

Henna
Henna
Udaipur
‘Venice of the east’

We hebben nu nog een paar steden te gaan, waaronder Agra en nogmaals Delhi. Ik houd jullie op de hoogte! Op Instagram kunnen jullie alvast meer foto’s zien.

Liefs,

Evy

1 thought on “Persoonlijk: de eerste week in India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *