Het avontuur begint: ik ga naar India!

Het is alsof ik de woorden die uit mijn mond komen niet eens geloof: “ik ga morgen naar India”. Het is ongelofelijk cliché om te zeggen, maar de reis waar ik bijna mijn hele leven van heb gedroomd wordt werkelijkheid. In dit artikel vertel ik jullie hoe mijn reis naar India eruit gaat zien en waarom ik naar India ga.

Rondreis Noord-India

Mijn vriend en ik gaan samen een rondreis maken door Noord-India. We komen dan langs steden als New Delhi, Agra, Jaipur en Udaipur. We gaan onder andere de Taj Mahal zien, een van de zeven wereldwonderen! De reis duurt 16 dagen.

De eerste paar dagen verblijven we bij een vriend van ons om aan de cultuur en hitte te kunnen wennen. We nemen natuurlijk stroopwafels en andere Hollandse lekkernijen mee om hem te kunnen bedanken.

Wij gaan naar India
Hopelijk blijven we de gedurende de reis zo blij!

Waarom India?

Kennen jullie Zoop nog? Vroeger kwam deze kinderserie over dierentuin medewerkers op Nickelodeon en ik was daar erg fan van. Zij kwamen ooit uit met de film ‘Zoop in India’ en ik was verkocht. Hoe vaak ik die film vroeger gezien heb, heb ik niet bij kunnen houden. Ik heb de film nog steeds in huis liggen!

Zoop in India

Mijn interesse naar India begon dus al vroeg. Toen ik later als kind eens met carnaval als Indiase buikdanseres verkleed was, begon de liefde nog meer te groeien. Ik weet ondertussen dat dit beeld niet realistisch is, maar de liefde is altijd gebleven.

Toen mijn vriend en ik vorig jaar onze Indiase vriend ontmoetten in Amsterdam, kwam het ter sprake: “anders komen jullie volgend jaar naar ons toe?”. Ik wilde dat natuurlijk dolgraag, en toen is het plan in gang gezet.

Voorbereidingen

Via Shoestring hebben mijn vriend en ik onze reis naar onze wensen in elkaar kunnen zetten. We krijgen een privé chauffeur die ons naar verschillende hotels en excursies brengt. We hebben ervoor gekozen om aan het eind van de reis een extra dagje uit te rusten in New Delhi. De vaccinaties, visa en vluchten hebben we zelf geregeld.

Momenteel ben ik bezig met het inpakken van spullen. We hebben een hele medicijnkast verzameld om mee te nemen: pleisters, deet, vitaminepillen, anti-diarree pillen, ontsmettingsmiddel, neusspray en meer. Een goed begin is het halve werk, toch?

Qua kleding neem ik veel culotte’s mee. Korte broekjes worden niet echt geaccepteerd bij vrouwen in India. Ik heb ook een badpak moeten kopen, omdat een bikini geen goed idee is. Ik wist van tevoren dat ik me zou moeten aanpassen aan de cultuur, maar nu ik dat daadwerkelijk moet gaan doen is het toch schrikken.

Spanning

Ik ben al aardig gespannen, maar niet per se voor de reis zelf. Ik vind vliegen nogal eng, en dat weten de mensen die met mij in een vliegtuig hebben gezeten maar al te goed. Ik moet zeggen dat het het afgelopen jaar al beter is gegaan. Ik hoef bijvoorbeeld niet meer te huilen na de opstijging. (: Jep, that happened.

vliegen
Eenmaal in de lucht valt de angst wel mee en durf ik wel naar buiten te kijken.

Natuurlijk is de reis zelf ook spannend. Ik weet niet wat ik moet gaan verwachten. Ik weet niet hoe uitgeput we gaan zijn. Ik weet niet of ik de hitte aan kan. Ik weet niet hoe mensen op mijn bleke huid en blonde kop gaan reageren. Het is afwachten.

We gaan ervoor!

Meer kan ik er niet over zeggen. We kunnen nu niet meer terug! We gaan het doen… We gaan naar India! Het wordt de reis van ons leven.

Wil je bijhouden wat ik in India beleef? Volg me dan op Instagram.

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
– Facebook

1 thought on “Het avontuur begint: ik ga naar India!

  1. Wauw, wat een prachtig avontuur! Leuk dat je interesse in India via Zoop begonnen is haha, ik keek dat ook altijd. Heel veel plezier en geniet ervan, het lijkt me een hele mooie reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *