De grootste make-up influencer drama’s van 2016

Soms ben ik de Netflix series even zat en ga ik elders drama opzoeken. In de ‘influencer-wereld’ is onder andere veel te vinden, haha. Als je ergens goede drama wil vinden is het daar wel, op YouTube bijvoorbeeld zijn talloze video’s te vinden over verschillende make-up influencer drama’s. Omdat het jaar ook bijna is afgelopen, wilde ik de grootste make-up influencer drama’s van 2016 bij elkaar hebben. In dit artikel heb ik de meest leuke/spannende/schokkende op een rijtje gezet, met interessante video’s. 😉

Jeffree Star vs. Kat von D

Dit drama is al een tijd geleden naar voren gekomen, maar dat maakt hem niet minder spannend. Jeffree Star en Kat von D, beide cosmetica marktleiders, hadden hevige bonje met elkaar en lieten dit publiekelijk weten via Snapchat en YouTube. Jeffree Star zou namelijk zijn logo “gestolen” hebben van een vriend van Kat von D en hier niet voor betaald hebben. Daarnaast vond Kat dat Jeffree een racist is, en dat terwijl de twee eerst nog samenwerkten om Jeffree Star Cosmetics op te zetten! Hier zie je de video waarin Kat uitlegt waarom zij volledig afstand neemt van het merk Jeffree Star Cosmetics:

En hier zie je de reactie van Jeffree Star:

Het hele drama lijkt tot zover opgelost, maar ik vind het persoonlijk jammer dat deze twee influencers geen contact meer met elkaar hebben. Ze hadden een perfect duo kunnen zijn!

Vlada MUA vs. Kylie Cosmetics

Dit drama kennen weinig mensen, maar Vlada MUA (Vlada Haggerty) is een make-up artist wonende in LA die geweldige lip art maakt. Al tijden gebruikt ze de ‘dripping lips’/liquid lip art als haar voornaamste thematiek: ze staat hier bekend om. Nu is het zo dat Kylie Cosmetics een foto van haar plaatste op hun Instagram pagina zónder credit. Fans van Vlada werden crazy (ik dus ook) en de link tussen Kylie Cosmetics’ logo en Vlada’s lip art werd snel gemaakt. Vind jij dat Kylie Cosmetics’ logo “geïnspireerd” is door Vlada (zonder credit te geven), dat de gelijkenis tussen het logo en de lip art toeval is, of vind jij dat ze haar kunst simpelweg gejat hebben? Vlada zegt zelf geen contact gehad te hebben met het cosmeticabedrijf in de zin dat het bedrijf geen toestemming heeft gevraagd haar foto te mogen gebruiken en haar kunst te gebruiken als inspiratie voor het logo. De volgende video legt alles helder en kort uit:

Ik vind dat Vlada MUA meer erkenning mag hebben voor haar werk!

Nikkie, Jeffree en het sponsored content scandal

Opnieuw een sappig verhaal over Jeffree Star, dit maal met Nikkie (onze Nederlandse make-up guru NikkieTutorials) en andere influencers. Het gaat namelijk rond dat Jeffree en andere influencers sponsored content maken en dit niet vermelden! Mocht je in de blogwereld bekend zijn, weet je dat het ‘verboden’ en bijna onethisch is om niet te vermelden dat je betaald krijgt voor je gemaakte content. Nu is er een YouTuber die dit in de gaten heeft gehad en video’s van verschillende make-up influencers vergelijkt. Zo is het hem opgevallen dat Jeffree en Nikkie beiden over een oogschaduw palet van Huda Beauty praatten in een video. Dit is op zich niet vreemd, maar wel als het is gepost rond dezelfde datum en ze dezelfde zinnen gebruikten! Daarnaast praatten Jeffree en Nikkie ook beiden over dezelfde lippenstift in andere video’s die geplaatst waren rond dezelfde datum en bijzonder bij deze video’s is: Jeffree en Nikkie praatten precies even lang over de lippenstift. Alsof het cosmeticabedrijf heeft gezegd hoe lang het stuk over de lippenstift moet duren… Nogmaals: er werd niet vermeld dat het gesponsord was. De YouTuber die dit allemaal ontdekte, kan dit natuurlijk veel beter uitleggen dan ik:

Het tweede deel gaat verder in op het ‘Favourites scandal’ zoals hij het zelf noemt. Ook een hele interessante video, vind ik! Denk jij dat het toeval is of gaan ze daadwerkelijk tegen de richtlijnen van Google in? Ik denk het laatste.

Ondanks de drama’s en schandalen vind ik alle influencers en cosmetica bedrijven die ik heb genoemd nog steeds geweldig. Ik laat mijn persoonlijke mening over personen en producten niet afhangen van dit soort verhalen en ik hoop dat jullie dat ook doen. Als laatst heb ik nog een passende afsluiter voor jullie en de influencers: credit where credit is due!

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

5 thoughts on “De grootste make-up influencer drama’s van 2016

  1. Haha ik heb een hekel aan van die roddelaars als John Kuckian… Ik vond het tussen Kat von D en Jeffree Star persoonlijk ook wel jammer, volgens mij hadden die oprecht een goede vriendschap.

  2. Ik vind het ook jammer van Jeffree Star en Kat von D en een beetje kinderachtig dat ze het zo uitvechten op youtube enzo.. zou me niet verbazen als het een stunt is eerlijk gezegd, het blijft Amerika :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *