Zeehondjes!

Yayyy!

Ik ben nog zo blij wanneer ik terugdenk aan mijn vaart om zeehonden te bekijken. Met mijn vader gingen we op de boot de ‘Talisman’. De boot vertrok om half 11, zodat alle zeehonden bij elkaar op een zandbank lagen en wij ze goed konden zien.

Onderweg vertelde de stuurman allerlei feitjes over zeehonden. Bijvoorbeeld dat ze elke dag ongeveer 6 kilo vis naar binnen moeten werken. (Zo, dat is veel!) Ook vertelde hij dat sommige jonge zeehonden achtergelaten kunnen worden door hun moeder en dat ze dan dagenlang op het strand blijven huilen tot iemand ze vindt en ze naar een zeehondencrèche brengt.

Aangekomen bij de zandbanken kon ik wel janken. De dieren waren zo schattig en zo mooi en zo lief en zo… nieuwsgierig! Ze bleven je maar aankijken of gingen zelfs rond de boot zwemmen.

Ik heb natuurlijk veel foto’s gemaakt van de zeehonden. Er waren grijze en bruine zeehonden. Niet te vergeten waren er ook jonkies! Aw…

Ik hoop dat jullie ze ook zo schattig vinden en mocht je naar de Waddeneilanden gaan, ga dan ook zo’n tochtje maken, want het is simpelweg super leuk!

See you soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *