Tijdscapsule! / 5 year journal

Hey!

We weten allemaal hoe snel de tijd kan gaan en hoe erg we veranderd zijn sinds de afgelopen jaren. Het leek misschien wel gisteren dat je voor het eerst naar de middelbare school ging. Voor mij in ieder geval wel… 
Niet alleen je uiterlijk verandert, maar ook je innerlijk verandert een hele hoop! Met deze 5 year journal kun je voor de komende 5 jaar bijhouden hoeveel je leven verandert.
Elke dag krijg je een originele vraag die je moet beantwoorden. Als het jaar is afgelopen begin je weer bij de eerste vraag.Als het boekje vol zit, kun je terugkijken naar wat je hebt beantwoord de afgelopen 5 jaar. Zelf vind ik het leuk om foto’s van vroeger te kijken, maar dit gaat nog verder dan dat. Je dromen, gedachten en leefomstandigheden staan zwart op wit.

Er zitten soms hele moeilijke vragen in, waar je een beetje van kan schrikken. Dingen waar je niet over wil nadenken moet je op papier zetten, zodat je het over 5 jaar kan terugzien en kan denken “Waar maakte ik me toch zorgen over?”. Bijvoorbeeld “What can’t you forget?” en “What is your biggest obstacle right now?“. Het is juist goed om lastige dingen op papier te zetten. Je problemen lijken dan opeens zo simpel. Je krijgt gewoon een klein overzicht en je kan nadenken over een oplossing. Als ik die vragen nooit had moeten beantwoorden, had ik nooit dieper nagedacht over moeilijke situaties.

Buiten emotionele vragen zitten er ook hele grappige vragen tussen, zodat het boekje wordt opgeleukt. “What was the last TV show you watched?” vind ik een hele leuke vraag. Als ik nu denk over programma’s die ik keek als kind krijg ik een glimlach op mijn gezicht en dat zal over 5 jaar weer zo zijn als ik de antwoorden teruglees. Andere vragen die ik heel leuk vind zijn “If you could have a superpower just for today, what would it be?” en “How would you describe your victory dance?“. Nog een leuke: “When was the last time you ate pizza?“.

Buiten dat de vragen bijzonder zijn, ziet het boekje er ook heel bijzonder uit. De zijkanten van de bladzijden zijn goud en glimmend. De kaft is bruin en heeft een ouderwets lettertype en ontwerp. Het geeft me een vintage-achtig idee.

Het zal wel even duren voor ik het boekje vol heb, aangezien ik in februari dit jaar pas ben begonnen. Nog ongeveer 4,5 jaar aan schrijven te gaan!

Wat vinden jullie van dit boekje?
xxxx

0 thoughts on “Tijdscapsule! / 5 year journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *