Ik ben een kreeft!

Hoi hoi!

“Leuk, zo’n dagje Schevingen”, dacht ik nog voor ik in de auto stapte. Het was heerlijk warm en ik had genoeg zonnebrand opgesmeerd… Althans… Later bleek toch van niet. Ik werd helemaal rood, zo rood als een kreeft! Er liep nog iemand langs en die zei vol verbazing: “Zo, die is verbrand!” O ja joh? Dat wist ik zelf nog niet… Au.

Thuis wilde ik gelijk een koude douche pakken om mijn huid af te koelen. Bij het uitkleden zag ik gelijk al in de spiegel hoe erg het was en ik begon mezelf uit te lachen. Die koude douche deed me gelukkig wel goed. Dat was wel lekker fris. Ik kon ook gelijk al het zand uit mijn haar spoelen dat erin was gekomen door de wind. Maar toen… de douche uit en afdrogen… Wat een hel! Het is echt geen pretje om met een handdoek over je verbrande huid te gaan.

Eindelijk was ik droog en kon ik mijn huid insmeren met ‘after sun’. Ik heb thuis een flesje van de Etos. Er zitten aloë vera extracten in en die staan bekend om hun genezende werking. Ik heb me die avond wel vijf keer opnieuw ingesmeerd. Het is ook gewoon lekker koel!

En ja… Dan zit je (nu twee dagen later) op de bank en dan vraag je je af wat je kan schrijven, aangezien je geen foto’s of video’s van jezelf kan maken (, want ik zie er niet bepaald charmant uit). Ik was nog van plan een paar video’s te maken, maar nu mijn zonnebril ingegrift staat op mijn gezicht, is dat geen goed idee. Ik wacht nog wel even…

Ik kan wel vertellen wat ik tegen een verbrande huid doe. Zoals ik al had vermeld, smeer ik me vaak in met After Sun Lotion. Het kalmeert de huid en gaat huidveroudering tegen. Hoe vaker ik smeer, hoe minder de pijn. Ook zorg ik ervoor dat ik nu wel uit de zon blijf. Meer zon zou alles alleen maar verergeren! Daarbij drink ik veel water: Mijn huid heeft vocht nodig en dat vocht komt er niet zomaar; Daar moet je wel iets voor doen.
Ik heb nog steeds pijn en ik ben nog steeds rood, maar het is minder erg dan op de eerste dag. 

Sterkte, mocht je, net als ik, een kreeft zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *