Update Challenge: Tot december geen make-up meer kopen

Het is alweer even geleden dat ik erover schreef, maar ik had een challenge bedacht waarbij ik tot december geen make-up meer mag kopen van mezelf. Ik ben nu meer dan een maand verder en ik heb ook daadwerkelijk geen make-up gekocht! Ik ben wel een aantal obstakels tegengekomen en soms moet ik met moeite overwegen iets niet te kopen. De challenge heeft daarnaast invloed op hoe ik over aankopen in het algemeen denk. Hoe ik daar tot nu toe mee om ben gegaan en wat voor invloed de challenge op mij heeft, lees je nu!

DSC08719

Een maand geen make-up kopen is voor make-up junkies als ik lastiger dan je denkt. In mijn vrije tijd deed ik vaak kijken naar new arrivals bij make-up verkoopsites en ging ik tijdens het shoppen alle beauty winkels naar binnen. Om te voorkomen dat ik weer make-up ga kopen, en daardoor meer make-up in huis heb dan ik gebruik, doe ik dit niet meer. Ik vermijd alle beauty winkels en online cosmetica webshops. Als ik bijvoorbeeld in de drogisterij ben, loop ik de make-up stands zo snel mogelijk voorbij met pijn in mijn hart. Het is toch moeilijk om af te kicken van zo’n grote passie. Ik vind het heerlijk om texturen en kleuren te ontdekken van allerlei make-up producten… Dit zal toch echt moeten wachten als ik op make-up wil besparen.

Het scheelt dat ik afgelopen maand nog een Colourpop Cosmetics’ bestelling kon ontvangen. Dat verlicht de pijn gelukkig. Ik had een aantal oogschaduwen en lipproducten gekocht die ik nu extra lang kan bestuderen en waarmee ik kan experimenteren in mijn vrije tijd. Naast deze bestelling heb ik niks gekocht of gekregen. En dat terwijl er nu zoveel mooie kerstcollecties uitkomen! Ik kan dit gelukkig nog goed weerstaan.

Door het vermijden van alle make-up producten, ben ik bewuster gaan nadenken over aankopen in het algemeen. Ik voelt alsof ik überhaupt minder geld moet besteden aan ‘onnodige’ dingen en dit doe ik dan ook minder dan voorheen. Zo was ik laatst in Amsterdam aan het shoppen en ik zag heel veel leuke dingen, maar ik kocht die dag bijna niets! Dat is niks voor mij, want ik ben juist een shopping queen!

Door minder uit te geven aan dingen die niet noodzakelijk zijn, heb ik meer geld over op momenten dat ik wél goed wil shoppen. Ik geef dan het meeste geld uit aan duurdere etenswaren en andere boodschappen van betere kwaliteit. Ik woon nog niet zo lang samen en nu heb ik door mijn besparingen ook wat extra geld voor ons interieur. Ons huisje wordt steeds leuker!

Kleding kopen durf ik dan nog niet zo goed, maar door de besparingen kan ik nu wel voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gaan als ik kleding wil kopen. Dan kan ik bijvoorbeeld mooie sjaals kopen van Esprit en deze afwisselen in plaats van constant dezelfde sjaal dragen. (Zo had ik deze al op het oog.)

DSC09165

Óf ik duurdere kleding durf te kopen binnenkort weet ik dus echt niet. Dat is alvast een goed onderwerp voor de volgende update. Wat nou als ik daardoor juist nieuwe make-up niet kan weerstaan? Ik zal het zien. Tot nu toe gaat het in ieder geval nog volgens plan.

Zijn jullie nog aan het besparen op specifieke dingen? Hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

15 thoughts on “Update Challenge: Tot december geen make-up meer kopen

  1. Wat verstandig zeg! Ik heb mijzelf een budget vastgesteld en ik vind dat stiekem veel te weinig, want het is zo op, terwijl het toch een normaal bedrag is. Bizar eigenlijk dat je tijdens een bewustwording pas ziet hoeveel geld je uitgeeft.

    1. Oei, dat durf ik zo niet te zeggen. Ik denk wel minstens 60 euro in de afgelopen maand dan… De Colourpop producten heb ik gewoon besteld op de website van Colourpop.

  2. Wat goed! Ik kan me voorstellen dat je ook bewuster wordt van je andere uitgaven. Ik moet hier denk ik ook maar is aan beginnen, maar dan een gehele no-buy maand. Een goed plan voor volgend jaar, in December gaat me dit echt niet lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *