Persoonlijk: Terug van Lanzarote, hard studeren en apen

Hey!

Ik ben nu bijna twee weken in Nederland sinds ik terug ben gekomen van vakantie. Ik heb ongeveer een week vakantie gehad en dus geen officiële meivakantie. De tijd is snel gegaan, en het voelt alsof ik ook meer tijd nodig zou moeten hebben om tot rust te kunnen komen. Maar helaas, voorlopig zal ik nog even moeten knallen op school.

DSC07549

Reisverslagje Lanzarote
Lanzarote was heerlijk! Ik verbleef in Puerto del Carmen. Dat ligt aan de Atlantische Oceaan, aan de kant van Afrika. De zon heeft elke dag geschenen; Verrukkelijk! Ik ben dus ook goed bijgebruind aan het strand. En dat was ook wel nodig. Ik heb het erg druk gehad met school, dus ik ben blij dat ik er even tussenuit kon. Naast zonnen ben ik ook veel gaan doen. Ik heb op een kameel gezeten, heb prachtige stranden bezocht, heb kraters van een vulkaan van dichtbij gezien en ik heb allerlei zeldzame mini-kreeftjes kunnen bekijken. Alles leek wel magisch! (Althans, naast die ene keer dat het plafond instortte bij het restaurant waar wij aten.)

DSC07656

De tijd gaat te snel
Mijn week in Lanzarote ging dus erg snel voorbij. Zo snel, dat ik het gevoel had dat ik nog niet klaar was met uitrusten. Ik kon ook niet verder uitrusten! Mijn boeken voor het komende blok lagen thuis al klaar, mijn laptop stond op zijn plek en het rooster was al lang bekend… Ik moet weer gaan blokken de komende maanden.

HELP
Met het voorruitzicht dat ik weer moest beginnen zonder volledig uitgerust te zijn, begon de stress zich al op te bouwen. Nu het nieuwe blok weer is begonnen, is mijn stress-level zelfs torenhoog geworden. Ik moet blijkbaar een heel onderzoeksverslag in mijn eentje schrijven! WAT?! Wanneer moet ik dan leren? En werken? En slapen?

DSC07515

 

Niet omdat het moet, maar omdat het kan
Mijn stress-level begint momenteel niet alleen mij te belemmeren, maar ook mijn naasten krijgen er last van. Ik voel me ongelofelijk instabiel. Dat moet natuurlijk opgelost worden. Ik kwam op het idee om koppel yoga te proberen met mijn vriend. Ik denk dat dit mij wel gaat opvrolijken. Mijn vriend is namelijk niet de lenigste.

Uren lopen voor een stel apen
Afgelopen zaterdag was ik ook al goed opgevrolijkt. Ik ging toen met mijn vriend naar het Dierenrijk in Nuenen. Deze dierentuin was groter dan ik had verwacht en hij was super leuk! Er was alleen één nadeel: Het dichtstbijzijnde busstation was een uur lopen van de dierentuin. Wie bedenkt dat?! Mijn vriend en ik waren gelukkig niet ontmoedigd en hebben lekker veel gelopen die dag. En er hebben nog apen op ons gezeten.

20160430_143745
Het exacte moment dat de aap op mij ging zitten. Dat is ook wel te zien aan mijn gezichtsuitdrukking.

Bloggers meeten
Verder heb ik afgelopen vrijdag nog twee bloggers kunnen ontmoeten. Al een tijd ben ik in gesprek met een groep bloggers via WhatsApp en we zijn al aardig close geworden. Ik vond het super leuk om twee meiden van de groep, Marjoleine en Marleen, in het echt te kunnen ontmoeten. Tot op de volgende meeting!

En nu…
Nu is het weer tijd om de universiteit als mijn prioriteit te stellen. Mijn agenda zit helemaal vol en ik moet me strak aan mijn planning houden. Tijd voor leuke dingen heb ik gelukkig nog wel, maar veel is het niet. Ik zal mijn energie moeten halen uit de kleine dingen!

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

 

0 thoughts on “Persoonlijk: Terug van Lanzarote, hard studeren en apen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *