Persoonlijk: Op kamers

Hey!

Het is al weer even geleden dat ik het heb vermeld op mijn blog, maar ik zit sinds kort op kamers in Utrecht. Ik ben dus het huis uit; Ik ben uit het nest gevlogen. Sinds 1 februari ben ik een zelfstandige, niet per se verstandige, studente. Pff… Hoe vaak ik het ook herhaal (of in welke woorden): Het dringt niet helemaal door.

IMG_20160208_162304

Ik ben erg tevreden met mijn kamer: 13 vierkante meter, tweepersoonsbed, (maar) twee andere huisgenoten, eigen wasbak… Al mijn nieuwe decoraties staan er al en het ziet er super knus uit. Ik heb ruimte zat voor mezelf. Het is een top kamer!

Koken gaat me tot nu toe ook wel goed af. Ik had laatst pasta gemaakt met avocado, rucola, tomaat, olijfolie, pijnboompitten en een klein beetje zout. Heerlijk. En ook nog gezond voor een studentenmaaltijd!

IMG_20160211_164111

Boodschappen doen gaat me alleen iets minder goed af. Ik kon in de Albert Heijn geen specifieke producten vinden van goedkopere merken, dus heb ik een paar A-merken in huis gehaald. Het is verschrikkelijk om je ineens druk te moeten maken om boodschappen. Gelukkig eet ik regelmatig nog bij mijn ouders thuis.

Ik denk dat dat de reden is dat ik me helemaal niet zo zelfstandig voel. Ik ben nog vaak in Zaltbommel, ik heb wat nieuwe mensen leren kennen in mijn vrije tijd (de ‘bovenburen’), en mijn ouders en mijn vriend zijn ook een paar keer langs geweest. Ik ben dus nog niet veel alleen geweest. De tijd die ik alleen heb doorgebracht, heb ik besteed aan huiswerk, koken, bloggen of Netflix. En de afwas. (Dat moet natuurlijk ook gebeuren.)

Ik denk dat ik binnenkort nog wel een inzicht-moment krijg. Dat zal aankomende week nog niet zijn, want dan kom ik elke dag nog even thuis. Vreemd, I know, maar ik werk nog in Zaltbommel. Ooit zal het inzicht-moment komen, en dan ben ik misschien verdrietig, gespannen of bang…  Maar dan heb ik mensen om me heen die me steunen en me weer laten zien dat ik een goede beslissing heb genomen.

Het zijn ook die mensen die ik zal missen als ik me alleen ga voelen.

Liefs,

Evy

0 thoughts on “Persoonlijk: Op kamers

 1. Ik vind het knap van je dat je op kamers bent gegaan! Het lijkt me héél erg moeilijk allemaal, om op kamers te gaan. Daarom ben ik ook maar al te blij dat ik waarschijnlijk niet op kamers hoef. ♥

  1. Voor mij was het ook niet noodzakelijk, maar het leek me toch iets handiger en fijner. Ik irriteer me soms kapot aan NS! Ook heb ik het idee dat het goed is voor je “ontwikkeling” en sociale contacten. 🙂

 2. Lekker zo’n fijn kamertje! Het hoeft niet meteen als een klap in te slaan hoor, het kan ook gewoon allemaal op je eigen tempo. Toen ik net op mezelf was ging ik ook nog vaak naar huis enzo maar dat komt gewoon met de tijd. Net als dat je ook nieuwe mensen leert kennen, komt goed! 🙂

 3. Gefeliciteerd met jouw kamer! Ik woon nu al anderhalf jaar op kamers en ik snap wat je bedoelt. Druk maken over boodschappen of de koelkast open doen na het weekend en beseffen dat je niks hebt liggen om te eten voor college is echt niet fun. Bij mij leerde ik langzaam alles een beetje voor elkaar te krijgen en welke recepten makkelijk, snel en gezond te maken zijn. Maak je niet te druk, het gaat allemaal heel erg leuk worden! De vrijheid is geweldig!

  1. Bedankt voor de geruststelling. Koken gaat me wel goed af, maar duurt inderdaad nog wat lang. Ook heb ik veeel te veel eten gemaakt laatst. Verschrikkelijk veel! Dat was toch wel een goed leermoment.

 4. Het is waarschijnlijk aardig even wennen om aan allemaal dingen te denken waar je nooit aan dacht.. maar ik denk dat je je draai op een gegeven moment zeker weten zult vinden! Heel veel succes in je kamer!

  -x-

 5. Het lijkt me ook ineens wel erg wennen. Toen ik ging samenwonen, leefde ik eerst half bij mijn vriend dus kon ik al een beetje wennen. Geniet van je kamer. :-).

 6. Welkom in Utrecht:).. Ik vond het ook super spannend om op me zelf te gaan een aantal jaar geleden. Maar je wordt er vanzelf handig in! Je moet namelijk wel! Als je nog tips voor eettentjes of wat dan ook wil. Laat maar weten..

 7. Volgend jaar wil ik heel misschien ook op kamers, maar ik denk dat ik dezelfde problemen als jij krijg. Niet de specifieke producten kunnen vinden. Het wordt vast en zeker hartstikke leuk, gewoon even wennen! Geniet er van

 8. Oh wat goed en wat fijn dat je tevreden bent met je kamer (zo belangrijk)!
  De eerste keer boodschappen doen toenik op kamers ging kan ik me ook nog herinneren ja haha, maar komt allemaal goed (en leve aanbiedingen :p).

  Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *